Τα χιόνια πέφτουν, το κρύο είναι τσουχτερό και οι διαφημίσεις με τα χριστουγεννιάτικα έχουν κατακλύσει όλα τα media. Εσύ όμως σκέφτεσαι τις διακοπές των Χριστουγέννων για τις οποίες δε σου έμεινε ρευστό καθώς τα έφαγες όλα σε δώρα.

Μην ανησυχείς όμως γιατί εδώ θα βρεις 3 προτάσεις για διακοπές τα Χριστούγεννα.

  1. Πήλιο

Ίσως ο πρώτος προορισμός που σας έρχεται στο μυαλό για χριστουγεννιάτικες διακοπές και όχι άδικα. Στο Πήλιο θα βρείτε από πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνες και spa μέχρι και παραδοσιακά καταλύματα τα οποία έχουν ανακαινιστεί για να ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες.

Όσον αφορά το φαγητό εδώ δε θα μείνετε παραπονεμένοι. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε τα ξακουστά γλυκά του κουταλιού τα οποία είναι εκτός ανταγωνισμού. Το Πήλιο φημίζεται επίσης για τα τσιπουράδικα και τους μεζέδες, αλλά αν πάλι θέλετε κάτι πιο απλό, τα cafe bar για ποτάκι και άραγμα είναι πολλά και το ένα καλύτερο από το άλλο.

Το υπόλοιπο της ημέρας μπορείτε να απολαύσετε χειμερινά σπορ όπως σκι, να χαλαρώσετε σε spa, ή ακόμα και να αράξετε μπροστά στο τζάκι παίζοντας καζίνο μέχρι να έρθει η ώρα να ετοιμαστείτε για την απογευματινή σας βόλτα.

  1. Λίμνη πλαστήρα

Αν και η λίμνη πλαστήρα είναι προορισμός για όλο το χρόνο, εμείς λατρεύουμε να την επισκεπτόμαστε το χειμώνα. Το τοπίο είναι πανέμορφο. Αν είστε τυχεροί και έχει ελαφρύ χιόνι, μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τη βόλτα σας στο Φράγμα της λίμνης. Μη ξεχάσετε να περάσετε και από το Παρατηρητήριο από το οποίο, με καλό καιρό, βλέπετε μέχρι και τον Όλυμπο!

Αν είστε άτομα της τελευταίας στιγμής, μη διστάσετε να κλείσετε δωμάτιο έστω και αργοπορημένα, καθώς τα ξενοδοχεία είναι πολλά και οι ιδιοκτήτες θα σας βρουν τη λύση για να μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτόν τον μαγευτικό τόπο. 

Επιπλέον, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, από σκι μέχρι ποδηλασία και αναρρίχηση. Ειδικά αν ο καιρός είναι καλός θα σας προτείναμε να τα δοκιμάσετε.

  1. Μπάνσκο (Βουλγαρία)

Δε θα το λέγαμε εξωτερικό, καθώς η Βουλγαρία, ειδικά για τους βορειοελλαδίτες είναι πολύ κοντά. Ιδανικός προορισμός για εσάς που δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, αλλά δε θέλετε και να στερηθείτε ανέσεις και δραστηριότητες.

Η διαμονή στο μπάνσκο είναι εύκολη υπόθεση καθώς όλες οι επιλογές είναι οικονομικά προσιτές ενώ παράλληλα δε θα σας λείψουν ανέσεις όπως spa και γυμναστήριο.

Από δραστηριότητες, μπορείτε φυσικά να απολαύσετε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά υπάρχουν επιλογές και για εσάς που προτιμάτε κάτι άλλο. Μπορείτε να χαλαρώσετε κάνοντας μασάζ ή γιόγκα ή ακόμα να δοκιμάσετε και μαθήματα χορού. 

Μετά από τις δραστηριότητες μπορείτε να δοκιμάσετε τα εστιατόρια της περιοχής τα οποία είναι πολύ κοντά σε γεύσεις με την ελληνική κουζίνα, ενώ ιδιαίτερα ελκυστικά είναι και τα cafe bar τα οποία έχουν ξεχωριστή αισθητική, με ξύλινες σκεπές, πέτρινους τοίχους, τζάκια και ζεστά ροφήματα.

Εν κατακλείδι

Ο καιρός είναι κρύος, καιρός για διακοπές. Μην αφήσετε και αυτές τις διακοπές να πάνε στράφι περνώντας τες στη γκρίζα πόλη σας. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία πριν (ή και μετά) το οικογενειακό γιορτινό τραπέζι, να εξορμήσετε στην εξοχή και να απολαύσετε μερικές αξέχαστες στιγμές στους παραπάνω προορισμούς.