Η Ευρώπη, εκτός από τους δημοφιλείς προορισμούς, έχει πολλά μέρη απίθανα, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Μέρη παραμυθένια, με χαρακτήρα και απίστευτες φυσικές ομορφιές για μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία.

Ντινάντ, Βέλγιο

Φωλιασμένη ανάμεσα στον ποταμό Meuse και τα ψηλά βράχια που ξεπροβάλλουν από πίσω, η μικροσκοπική πόλη Ντινάντ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά της. Βρίσκεται στη βελγική επαρχία Ναμύρ και είναι γνωστή για την ακρόπολη και την εκκλησία της με το καμπαναριό σε σχήμα αχλαδιού. Αξίζει να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα, το παλάτι του Μεγάλου Δούκα και τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Τσέσκυ Κρούμλοβ, Πράγα

Τσέσκι Κρούμλοβ Τσεχία

Στο νότιο τμήμα της Τσεχίας και σε απόσταση 170 χλμ. από την Πράγα το Τσέσκυ Κρούμλοβ μαγεύει τους πάντες με την μεσαιωνική εικόνα του, ενώ έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Διαθέτει κτήρια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής από τον 14ο- 17ο αιώνα και ρομαντικά σοκάκια για ατελείωτες βόλτες. Το επιβλητικό του κάστρο που χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας.

Λίμνη Μπλεντ – Σλοβενία

Λίμνη Μπλεντ

Το τοπίο είναι απλά μαγευτικό. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Βρίσκεται σε ένα παραδεισένιο τοπίο που περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά, μπλε ουρανό, υπόγειες σπηλιές, καταρράκτες και βλάστηση. Ακολουθήστε το μονοπάτι προς το λόφο Ojstrica ή περπατήστε μέχρι το Κάστρο Bled για μια πανοραμική θέα στη λίμνη. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το φαράγγι Vintgar, το οποίο έχει μια πέτρινη τοξωτή γέφυρα που χτίστηκε το 1905.
Μια βόλτα στη λίμνη με βάρκα είναι αυτό που κάνουν συνήθως οι τουρίστες, ενώ μπορείτε να την εξερευνήσετε και κωπηλατώντας. Τον χειμώνα που η λίμνη παγώνει, κάποιοι επισκέπτες περπατούν ή κάνουν πατινάζ σε αυτήν, πάντα με δική τους ευθύνη. Στο κέντρο της λίμνης Μπλεντ υπάρχει ένα μικροσκοπικό νησί, πάνω στο οποίο βρίσκεται ο προσκυνηματικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον 17ο αιώνα. Ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν τη μπαρόκ-γοτθική εκκλησία για τον γάμο τους, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, το χτύπημα της καμπάνας εκπληρώνει τις ευχές του ζευγαριού.

Hallstatt – Αυστρία

Χάλστατ Αυστρία

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι επίσης γνωστό για το αρχαίο αλατωρυχείο με την παλαιότερη ξύλινη σκάλα στην Ευρώπη (για την ακρίβεια τριών χιλιάδων ετών). Είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για σκι και σνόουμπορντ κατά τους χειμερινούς μήνες. Το Hallstatt είναι μία σχετικά μικρή πόλη της Αυστρίας ανάμεσα στο κοσμικό Σάλτσμπουργκ και το Γκρατς, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ύψος 508 μέτρων στις όχθες της λίμνης Hallstättersee, στους πρόποδες των Άλπεων!

Ερεβάν – Αρμενία

Αρμενία

Η πρωτεύουσα της Αρμενίας είναι μια από τις παλαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με μεγάλη και πλούσια ιστορία. Τα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει μεταμορφωθεί. Διαθέτει πολλά εστιατόρια και μπαρ για όλα τα γούστα, ενώ αποτελεί έναν εξαιρετικά οικονομικό προορισμό, με το μέσο κόστος ενός γεύματος να κυμαίνεται στα 8 με 9 ευρώ. Ιδανικός προορισμός και για φοιτητές.