Οκτώ ημέρες πριν από τις εκλογές στην ΗΠΑ, στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, θα περίμενε κανείς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων να απαριθμήσει τις πολιτικές που σκοπεύει να ακολουθήσει σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα.

Αντ’ αυτού, όμως, στη συγκέντρωση στο  Madison Square Garden επικράτησε, τόσο από τον ίδιο, όσο και από άλλους ομιλητές, ρεσιτάλ χυδαιότητας, με την Κάμαλα Χάρις στο επίκεντρο και μόνο στο τέλος υπήρξε αναφορά στο σχέδιο του Τραμπ για φοροελαφρύνσεις και απέλαση μεταναστών.

Διάσημοι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που πήραν το μικρόφωνο και μίλησαν στους πολίτες της Νέας Υόρκης, αποκάλεσαν την Κάμαλα Χάρις «διάβολο» και «αντίχριστο» και χαρακτήρισαν το Πουέρτο Ρίκο «πλωτή χωματερή».

Την αρχή στο… παραλήρημα έκανε ο κωμικός, Τόνι Χίντσλιφ, που αποκάλεσε «πλωτή χωματερή» το Πουέρτο Ρίκο.

«Διάβολος και αντίχριστος η Κάμαλα Χάρις»

Δεύτερος που προκάλεσε σάλο, ήταν ο παιδικός φίλος και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, Ντέιβιντ Ρεμ, που αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις «διάβολο και αντίχριστο».

Ο πρώην δικηγόρος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Ρούντι Τζουλιάνι, ισχυρίστηκε πως η Δημοκρατική αντιπρόεδρος «βρίσκεται στο πλευρό των τρομοκρατών», μιλώντας για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τελευταία ομιλήτρια πριν εμφανιστεί ο Ντόναλντ Τραμ ήταν η σύζυγός του Μελάνια.

«Οι ζωές μας είναι περίπλοκες, ακόμη και στις καλύτερες εποχές, και δυστυχώς και σήμερα. Η ποιότητα ζωής που όλο χειροτερεύει, σε συνδυασμό με την οικονομική αστάθεια καθιστά δύσκολη την ευημερία των επιχειρήσεων», είπε και πρόσθεσε ότι «η Νέα Υόρκη και η Αμερική χρειάζεται να ξαναβρούν τη μαγεία τους».

Εν κατακλείδι, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβηκε στο βήμα και εστίασε την ομιλία του στην αναγγελία των φορολογικών ελαφρύνσεων για όσους φροντίζουν μέλη της οικογένειάς τους αλλά και τις μαζικές απελάσεις των παράνομων μεταναστών.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την αντίπαλό του ως «άτομο με χαμηλή νοημοσύνη» κατηγορώντας ότι «κατέστρεψε τη χώρα». «Κάμαλα απολύεσαι, φύγε», ούρλιαζε στο μικρόφωνο.