Ο Ματιέ, ένας 24χρονος φοιτητής από τη Γαλλία, αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο μετά από μεταμόσχευση γενειάδας στην Τουρκία, η οποία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο πατέρας του νεαρού, μιλώντας στο BFMTV λέει ότι υπέφερε από εγκαύματα και πονούσε μετά την επέμβαση.

Ο πατέρας του Ματιέ απηύθυνε έκκληση σε όποιον θέλει να κάνει την ίδια επέμβαση να «μην πάει εκεί» και να «μαζέψει χρήματα για να πληρώσει μια αξιοπρεπή επέμβαση».

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ματιέ πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να κάνει την επέμβαση σε ένα ίδρυμα «που ήταν εγκεκριμένο από το τουρκικό υπουργείο Υγείας». «Επικοινώνησε μαζί τους, πήγε εκεί και έκανε την επέμβαση. Την επόμενη ημέρα έφυγε», λέει. Μια εγχείρηση που κόστισε στον νεαρό 1.300 ευρώ σε μετρητά, μια τιμή πολύ χαμηλότερη από εκείνη που χρεώνεται στη Γαλλία.

«Όταν άρχισαν να μεγαλώνουν οι τρίχες στα μούσια του, έμοιαζε με σκαντζόχοιρο, ήταν απίστευτο» λέει ο πατέρας του. «Υπέφερε, είχε πόνο, κάψιμο, δεν κοιμόταν πια».

«Τον είχαν ξεγελάσει και δεν μπορούσε να το ξεπεράσει» τονίζει ο πατέρας του Ματιέ.

Η επέμβαση είχε καταστροφικά αποτελέσματα, με τις τρίχες στη γενειάδα του να ναπτύσσονται σε παράξενες γωνίες, δίνοντας στο πρόσωπό του μια περίεργη όψη.

Αφού έκανε κάποια έρευνα, ο Ματιέ ανακάλυψε ότι ο γιατρός που του έκανε την επέμβαση ήταν στην πραγματικότητα μεσίτης. «Δεν είχε δίπλωμα. Τον είχαν ξεγελάσει και δεν μπορούσε να το ξεπεράσει», εξηγεί ο πατέρας του.

Για να διορθώσει την αποτυχημένη μεταμόσχευση, ο Ματιέ επικοινώνησε με έναν γιατρό στη Γαλλία. «Στις αρχές Μαΐου χειρουργήθηκε ξανά, αφαίρεσε όλες τις τρίχες που είχαν εμφυτευτεί. Η κατάσταση βελτιώθηκε κατά 90-95%, αλλά οι βολβοί που είχαν καταστραφεί αρχικά δεν μπορούσαν να αντικατασταθούν».

Παρά τη δεύτερη επέμβαση, ο Ματιέ διαγνώστηκε με δυσμορφική διαταραχή – μια διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με τις ατέλειες στην εμφάνισή τους.

Ο φοιτητής αυτοκτόνησε τον Ιούνιο στο φοιτητικό του δωμάτιο στο Παρίσι, τρεις μήνες μετά τη μεταμόσχευση.