«Να βλέπεις τον θάνατο να έρχεται και να μην μπορείς να αντιδράσεις…», συγκλονίζει ο Ορέστης Σαμαράς, ένοικος του ξενοδοχείου στη Φλώρινα, όπου σημειώθηκε μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

«Εγώ δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η γυναίκα μου είχε ξυπνήσει και μου είπε ότι δεν αισθανόταν καλά. Μετά από δευτερόλεπτα λιποθυμάει και ενώ προσπαθώ να τη συνεφέρω, λιποθυμάω κι εγώ» περιγράφει για τις τραγικές στιγμές, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διασωληνωμένος ο 55χρονος που δηλητηριάστηκε

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης ο 55χρονος που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, οι γιατροί περιμένουν να περάσει το επόμενο 24ώρο, προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα της κατάστασής του.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγός του, που όμως δεν κινδυνεύει.

«Σεβασμός, υπάρχει ένας άνθρωπος στο νοσοκομείο»

Το κατώφλι της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Φλώρινας πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο 53χρονος υπεύθυνος του ξενοδοχείου. Λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος προσωρινά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αναφορικά με τι ακριβώς συνέβη περιορίστηκε να πει «Κοπελιά σεβασμός υπάρχει ένας άνθρωπος στο νοσοκομείο, ηρεμήστε λίγο».