Στην άκρη του Αιγαίου και πολύ κοντά στη Ρόδο, βρίσκεται η Σύμη, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κοσμοπολίτισσα γειτόνισσά της. Εξάλλου, η μικρή αρχόντισσα των Δωδεκανήσων αποτελεί πλέον δημοφιλή προορισμό για διακοπές και ας χρειάζεσαι τόσες πολλές ώρες για να φτάσεις μέχρι εκεί.

Με το που θα φτάσεις, άλλωστε στη Σύμη, θα εντυπωσιαστείς, καθώς θα βρεθείς μπροστά σε ένα υπέροχο σκηνικό, σε εικόνες που μοιάζουν με καρτ ποστάλ. Κομψότητα, καλαισθησία, στιλ, αρχοντιά, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί.

Ο Γιαλός είναι το φυσικό λιμάνι του νησιού και γύρω του είναι αμφιθεατρικά χτισμένη η πολύχρωμη πόλη, που μοιάζει βγαλμένη σαν από καρτ ποστάλ. Από εκεί μπορείτε να ανεβείτε τα 500 πέτρινα σκαλοπάτια (γνωστά και ως Καλή Στράτα) που οδηγούν στο Χωριό ή Άνω Σύμη, την πρωτεύουσα του νησιού.

Η Σύμη έχει αρκετές παραλίες τις οποίες προσεγγίζεις μόνο δια θαλάσσης. Καθημερινά υπάρχει καΐκι από το λιμάνι και κάνει τον γύρο του νησιού. Στη βόλτα αυτή που διαρκεί μέχρι το απόγευμα, θα κάνετε στάση στην κρυφή παραλία της Φωκοσπηλιάς και σε εκείνη του Αγίου Γεωργίου.

Τέλος, δεν γίνεται να βρεθείτε τη Σύμη και να μην επισκεφτείτε την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη που βρίσκεται στο νοτιότερο δυτικό άκρο του νησιού και είναι γνωστός για τα θαύματά του.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σύμη
Σύμη
Σύμη
Σύμη
Σύμη
Σύμη