Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ετοιμάζονται σιγά-σιγά για την αναχώρησή τους για Παρίσι, έχοντας πλέον μαζί τους και την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου.

Αντιπροσωπεία της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, η οποία αποτελείτο από την Μαρία Πρεβολαράκη εκ μέρους των αθλητών, τον Νίκο Ηλιάδη εκ μέρους των προπονητών, τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, τον αρχηγό αποστολής στο Παρίσι Πέτρο Συναδινό, τον υπαρχηγό Ιάκωβο Φιλιππούση και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να πάρει την ευχή του.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, τον καθέναν χωριστά, διότι για μένα η επίσκεψή σας είναι μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχηθώ καλό αγώνισμα, καλή επιτυχία, καλά αποτελέσματα αλλά κυρίως να μην είναι ο στόχος σας μόνο για την πατρίδα αλλά και τον εαυτό σας, γιατί θέλει και εκείνος την επιβράβευσή του ή την παρατήρηση που δεν πήγε καλά για να διορθωθεί», είπε αρχικά ο Ιερώνυμος και συνέχισε.

«Ευχαριστώ λοιπόν για την επίσκεψη και σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή επιτυχία και να ξέρετε ότι όπου πηγαίνετε η επιβράβευση σας, όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα αλλά και τον αγώνα που κάνετε για να πετύχετε αυτό που επιδιώκετε δεν είναι μόνο δικό σας αγώνισμα αλλά και δικό μας. Και σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε και ευχόμαστε γεροί να πηγαίνετε να δίνετε τον αγώνα σας, και να σας καμαρώνουμε και να σας χαιρόμαστε! Καλή επιτυχία».

Όσο για τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, είπε τα εξής: «Τις δύο προηγούμενες φορές οι ευχές σας και η αγάπη σας έφεραν πολύ πετυχημένα αποτελέσματα στην Ελληνική Ομάδα. Έτσι ζητήσαμε και θέλαμε πολύ να είμαστε εδώ πέρα κοντά σας για να νιώσουμε πάλι τη ζεστασιά και τις ευχές σας για να πετύχει πάλι αυτή η αποστολή».