Το όνομά του έχει «παίξει» πολλές φορές στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος. Πιο έντονα από κάθε φορά το καλοκαίρι του 2016, όταν το «ερυθρόλευκο» ρόστερ είχε… αδειάσει από επιθετικούς, είτε λόγω πωλήσεων, είτε γιατί κάποιοι παίκτες δόθηκαν δανεικοί. Άλαν Πουλίδο, Χόρχε Μπενίτεθ, Δημήτρης Διαμαντάκος, Μοχάμεντ Μπεν, Μάικλ Ολαϊτάν, Μάρκο Σέποβιτς και Τάσος Καραμάνος είχαν πάρει τον δρόμο για… άλλες πολιτείες και στον Πειραιά έψαχναν ένα μεγάλο όνομα για τη γραμμή κρούσης.

Τότε, ο Νιλμάρ βρέθηκε πολύ κοντά στο να πιάσει Λιμάνι, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε, καθώς ο Βραζιλιάνος αστέρας δεν μπόρεσε να βρει τρόπο… απόδρασης από την Αλ Νασρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τελικά, οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Όσκαρ Καρντόσο από την Τραμπζονσπόρ, έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Νιλμάρ.

ΝΙΛΜΑΡ

Το καλοκαίρι του 2017 ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος, με το όνομά του να ακούγεται στο ενδιάμεσο ξανά για Ολυμπιακό, αλλά πάρα πολύ πιο… χαμηλόφωνα από ό,τι έναν χρόνο πριν. Με την ομάδα του Σάο Πάουλο ο 33χρονος «έγραψε» μόλις 2 συμμετοχές και έτσι έμεινε ελεύθερος, για να αναζητήσει τη νέα του ομάδα.

Θεωρείται απίθανο να ακουστεί ξανά για τον Ολυμπιακό, αλλά θα είχε ενδιαφέρον εάν κάποια άλλη ελληνική ομάδα τον προσεγγίσει. Άλλωστε, ποιότητα δεν στερείται ο Βραζιλιάνος και η Super League φαντάζει ιδανικό πρωτάθλημα για έναν ποδοσφαιριστή σε αυτήν την ηλικία…