Ο Ολυμπιακός πήγε στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ έχοντας τρεις συνεχόμενες ήττες στη Euroleague και έδειχνε αποφασισμένος να βάλει τέλος σε αυτό το σερί, αφού με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο +14. Στα επόμενα δύο 10λεπτα, όμως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν άντεξε και τελικά έχασε με 75-67, με συνέπεια να γνωρίσει την 4η συνεχόμενη ήττα και να χαλάει, σιγά-σιγά, τις πολύ καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πολύ καλοί αμυντικά αλλά όχι και επιθετικά, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, όταν με ένα μικρό ξέσπασμα οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (10-15).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι εξαιρετικός στην άμυνα και στη δεύτερη περίοδο, διάστημα στο οποίο ήλεγχε τα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα με τους Βεζένκοφ και Ζαν-Σαρλ μπροστάρηδες κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά, φτάνοντας στο +16 (20-36 στο 17′), για να κλείσει τελικά το ημίχρονο στο +14 (24-38).

Φάση από τον αγώνα Ρεάλ - Ολυμπιακός

Από εκεί και πέρα, ήταν δεδομένο ότι η Ρεάλ κάποια στιγμή θα αντιδρούσε, θα έκανε αντεπίθεση, και όντως έτσι έγινε. Στην τρίτη περίοδο οι Ισπανοί άρχισαν να ρίχνουν σταδιακά τη διαφορά χάρη στους Ερτέλ και Γιουλ, μειώνοντας σε 44-47 στο 27′ και σε 50-51 με το τέλος του τρίτου 10λεπτου.

Το παιχνίδι ήταν, πλέον, ξανά ντέρμπι και οι Μαδριλένοι μπήκαν καλύτερα στην τελευταία περίοδο, τρέχοντας σερί 5-0 για το 55-51. Σερί στο οποίο απάντησε με δικό του ο Ολυμπιακός, βρίσκοντας λύσεις με τον Βεζένκοφ και προσπερνώντας ξανά με 55-57 στο 32′. Οι δύο ομάδες τα έδιναν όλα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε συνεχείς αλλαγές στο προβάδισμα (62-57 η Ρεάλ, 62-63 ο Ολυμπιακός), με τους Ισπανούς να κάνουν τελικά τη ζημιά με τα επιθετικά ριμπάουντ του Ταβάρες.

Το παιχνίδι ήταν στο 67-65 όταν οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο, όπου τη διαφορά έκαναν τα τρίποντα. Άστοχα αυτά των Γουόκαπ και Ντόρσεϊ, εύστοχα αυτά των Ρούντι – Γιουλ και η Ρεάλ επικράτησε τελικά με 75-67.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 24-38, 50-51, 75-67