Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει «δεθεί» όσο λίγοι με τον ελληνικό σύλλογο. Παράλληλα, ήταν και ένας εξαιρετικός φορ, ο οποίος κατάφερνε να βρίσκετι δίχτυα με τρομερή ευκολία, ενώ ταυτόχρονα είχε και εκπληκτικά σωματικά προσόντα, που δύσκολα μπορούσαν να ματσάρουν οι αντίπαλοί του.

Τον Σισέ ανέδειξε ένας άνθρωπος «τοτέμ» για το γαλλικό ποδόσφαιρο, ο Γκι Ρου, από τις πάντα παραγωγικές Ακαδημίες της Οσέρ. Με τους «διπλωμάτες» αγωνίστηκε για έξι σεζόν πριν πάρει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ.

Ο Ρου που δούλεψε με τον Σισέ όλο το διάστημα στο οποίο συνυπήρξαν στην Οσέρ, είπε για τον τότε παίκτη του: «Είχε σπουδαία καριέρα. Κατέκτησε το Champions League με τη Λίβερπουλ, έχοντας σπάσει προηγουμένως το πόδι του. Ήταν ένας Μπαπέ της εποχής του, που δυστυχώς έσπασε δύο φορές το πόδι του.

Ήταν πιο γρήγορος από τον Μπαπέ, αλλά ελαφρώς πιο κάτω σε επίπεδο στο παιχνίδι του. Όμως, ήταν καλός σκόρερ, που ξεπέρασε αρκετές φορές το “φράγμα” των 25 γκολ σε μία σεζόν. Φανταστικός παίκτης!».

Ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιράνθρωπος είπε ακόμη για τον πρώην αστέρα του Παναθηναϊκού: «Είχε εκπληκτικές ικανότητες όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση, ενώ είχε παρόμοια νοοτροπία και συγκέντρωση με αυτήν που έχει ο Μπαπέ». Τα λόγια αυτά έκαναν τον Σισέ να… λυγίσει στην κάμερα. Ωστόσο, ο Ρου φαινόταν από τον τρόπο που τα έλεγε πως δεν ήταν απλώς κολακείες.

https://www.youtube.com/watch?v=5s4vURTlJPQ&t=2s