Αν και δεν έχει κλείσει καν ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό, ο Ραμέλ Κάρι δείχνει να έχει… κολλήσει τον εθισμό στους τίτλους που διακατέχει τους συμπαίκτες του.

Ο Αμερικανός γκαρντ και MVP του χθεσινού τελικού Κυπέλλου μίλησε στο www.sport-fm.gr λίγο μετά την κατάκτηση του τροπαίου και αμέσως έδειξε τις άγριες διαθέσεις του για πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Τι είπε για τη δική του εμφάνιση, το κλειδί της κυριαρχίας του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού, αλλά και τα ματς με Μάλαγα και Ολυμπιακό που θα κρίνουν πολλά.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ραμέλ Κάρι στο www.sport-fm.gr και τον απεσταλμένο του στο Ηράκλειο, Χρήστο Ρομπόλη:

-Πέρσι ήρθες στην ομάδα όταν είχε ήδη κατακτήσει το Κύπελλο. Φέτος το πανηγύρισες μαζί της και αναδείχθηκες MVP. Ήταν σαν να το ήθελες λίγο περισσότερο από όλους…

«Ευχαριστώ το Θεό! Είναι υπέροχο συναίσθημα. Πέρσι πήρα με τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα, αλλά η αλήθεια είναι πως μου έλειπε αυτό το τρόπαιο. Ήθελα κι εγώ να το έχω στη συλλογή μου. Χαίρομαι πολύ που βοήθησα την ομάδα μου να το κατακτήσει. Είχα κατακτήσει ένα Κύπελλο και στο Ισραήλ (σ.σ. το 2008 με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ), αλλά αυτό εδώ είναι ξεχωριστό για μένα».

-Πάντως ο Άρης σάς δυσκόλεψε περισσότερο από ό,τι ίσως θα περιμένατε κι εσείς για ένα ημίχρονο…
«Είναι αλήθεια αυτό. Ο Άρης έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, με καλές επιλογές και υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Εμείς αν και βρίσκαμε λύσεις στην επίθεση, κάναμε πολλά λάθη και αμυντικά δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που συνηθίζουμε».

-Εκεί ήταν που κι εσύ ανέλαβες να ξελασπώσεις την ομάδα σου, που έδειχνε ώρες-ώρες να βραχυκυκλώνει στην επίθεση.

«Ήμουν σε καλή βραδιά και μου μπήκαν τα σουτ. Όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε αρκετούς ακόμη συμπαίκτες μου, όπως ο Φώτσης, ο Μπράμος και ο Ματσιούλις. Το καλό είναι πως έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Διαθέτουμε αρκετές λύσεις σαν ομάδα και μπορούμε να αναδεικνύουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε φορά».

-Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά περισσότερο από τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα μακρινά σουτ, η εικόνα του αγώνα άλλαξε όταν παίξατε καλύτερη άμυνα.

«Αναμφίβολα ναι. Το παιχνίδι γύρισε από την άμυνά μας. Όταν βελτιωθήκαμε σε αυτό το κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν παίξαμε την άμυνα που ξέρει ο Παναθηναϊκός, όλα έγιναν πιο εύκολα. Φαίνεται και από το σκορ. Δεχτήκαμε 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μόλις 13 στο δεύτερο. Σαν ομάδα παίρνουμε ενέργεια από την άμυνα και στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό είναι το στοιχείο που περισσότερο από όλα μας χαρακτηρίζει και μας βοηθά να προχωρήσουμε».

-Είδαμε πως πανηγυρίσατε έντονα την κατάκτηση του Κυπέλλου. Όμως τα δύο μεγαλύτερα τρόπαια είναι μπροστά σας και το πρόγραμμα είναι βαρύ…
«Θα το χαρούμε λίγο, γιατί το Κύπελλο αν και ήταν ο λιγότερο μεγάλος από τους στόχους μας δεν παύει να είναι ένας τίτλος, αλλά μας περιμένει σκληρή δουλειά. Τα δύσκολα έρχονται και δεν θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά μόνο με το Κύπελλο. Θέλουμε να πετύχουμε και στο πρωτάθλημα, όπως πέρσι, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Ήδη σκεφτόμαστε τον αγώνα με τη Μάλαγα που είναι πολύ σημαντικός για μας. Πρέπει να ξεκουραστούμε όσο προλαβαίνουμε και να ετοιμαστούμε για μία δύσκολη αποστολή».

-Και φυσικά υπάρχει σε δέκα μέρες από τώρα κι ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για την Ευρωλίγκα…

«Όντως, παίζουμε πολύ συχνά τελευταία, όμως είναι ωραία και πάντα ενδιαφέροντα αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι κι αυτό ένα δύσκολο και σημαντικό ματς. Όμως δεν προτρέχουμε. Κοιτάζουμε πρώτα το παιχνίδι με τη Μάλαγα, μετά έχουμε ένα ματς για το πρωτάθλημα (σ.σ. με τη Νέα Κηφισιά) και τότε θα κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό. Κάθε πράγμα στην ώρα του».

Πηγή: sport-fm.gr