Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα, στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου – Ζηρού Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.50 και εκδόθηκε και μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Οι κάτοικοι πάντως κάνουν λόγο για εμπρησμό καθώς κατήγγειλαν ότι είδαν ύποπτη κίνηση μαύρου οχήματος με δύο επιβαίνοντες που φέρονται να πέταξαν εύφλεκτο υλικό σε δυο διαφορετικά σημεία, με στόχο η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα προς το δάσος.

Δήλωσαν στους πυροσβέστες ότι είδαν ένα μαύρο αυτοκίνητο σε δύο διαδοχικά τμήματα, δεξιά και αριστερά του δρόμου και σε απόσταση κοντά στα 100 μέτρα. Πέταξαν εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα αναμένεται στην περιοχή, προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες, ενώ ήδη εξετάζεται υλικό από κάμερες κοντινών επιχειρήσεων.