Την τελευταία κουβέντα θέλει να λέει ο Ολυμπιακός σε αρκετούς από τους αγώνες που δίνει, αν κρίνουμε από τα γκολ που βάζει λίγο πριν τη λήξη των αγώνων.

Οι «ερυθρόλευκοι» τη φετινή σεζόν έχουν σκοράρει συνολικά σε επτά αγώνες, στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Πάντως, με εξαίρεση τα παιχνίδια απέναντι σε Ξάνθη και Μαρσέιγ, τα υπόλοιπα γκολ απλά ανέβασαν τον δείκτη του σκορ και δεν έκριναν το αποτέλεσμα των αγώνων.

Τελευταίο παιχνίδι στο οποίο συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το Σάββατο κόντρα στον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να γράφει το τελικό 3-0 με γκολ που σημείωσε στο 90’. Τα’ άλλα δύο τέρματα των Πειραιωτών είχαν σημειώσει οι Μάρκο Πάντελιτς (58’) και Όλοφ Μέλμπεργκ (65’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 2-1

Η αρχή είχε γίνει στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι οι Ακρίτες θα καταφέρουν να φύγουν με το «διπλό» από το φαληρικό γήπεδο, χάρη σε γκολ του Μαρσελίνιο στο 14’. Όλα αυτά μέχρι το 87’, όταν σκοράρει ο Πάντελιτς. Την τελευταία λέξη… είπε ο Τζεμπούρ που κάνει το 2-1 στο 94’, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Παρόμοιο σκηνικό «στήθηκε» και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να πετυχαίνει το τελευταίο γκολ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ράφικ Τζεμπούρ στο 7’, με τον Φρανσουά Μοντέστο να διπλασιάζει τα τέρματα των φιλοξενούμενων στο 28’. Οι «κίτρινοι» μείωσαν στο 76’ με τον Τόχα, αλλά ο Ζαν Μακούν κάνει το 3-1 στο 83’. Τα μόνο που κατάφεραν τελικά οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 3-2 με γκολ του Φατί στο 86’.

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Ήταν το τέρμα που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σκόρερ ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 82ο λεπτό του αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν ένα μεγάλο ευρωπαϊκό «διπλό» απέναντι στους Γάλλους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 6-0

Σ’ένα ματς, στο οποίο οι Πειραιώτες σκόραραν κατά ρυπάς, δεν θα μπορούσαν να λείψουν γκολ στα τελευταία λεπτά. Μετά τους Πάντελιτς (2’, 61’), Σικαλιάς (31’αυτ.), σειρά είχαν οι Μιραλάς και Χαβίτο.

Ο Βέλγος επιθετικός πέραν από το τέρμα που έβαλε στο 52’, έγραψε και το τελικό 6-0 στο 92’, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 87’, ο Φρανθίσκο Χαβίτο είχε κάνει το 5-0 με καταπληκτικό σουτ πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1

Άλλη μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τους Πειραιώτες, ωστόσο παρά τη νίκη επί της Άρσεναλ με σκορ 3-1, δεν κατάφεραν να πάρουν το δεύτερο εισιτήριο που οδηγούσε στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Τζεμπούρ ανοίγει το σκορ στο 16’, με τον Νταβίντ Φουστέρ να σημειώνει το δεύτερο γκολ των «ερυθρολεύκων» στο 36’. Οι «κανονιέρηδες» μειώνουν προσωρινά σε 2-1 με τον Γιόσι Μπεναγιούν, μέχρι ο Μοντέστο να βάζει το τρίτο γκολ των γηπεδούχων στο 89’. Τελικό σκορ 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός, ύστερα από τη νίκη του επί του Πανιωνίου με σκορ 4-0. Ο Πάντελιτς σημείωσε τα πρώτα δύο γκολ των γηπεδούχων (12’, 65’), ενώ τη «σκυτάλη» πήρε ο Ντιόγκο (78’). Το τελευταίο γκολ των «ερυθρολεύκων» πέτυχε ο Τζαμέλ Αμπντούν στο 87’ της αναμέτρησης.

Πηγή: sday.gr