Η Αλ Αχλί προσπάθησε να πραγματοποιήσει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η Ρεάλ Μαδίτης όσο και ο Βινίσιους απέρριψαν την πρόταση της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία.

Ο βραζιλιάνος εξτρέμ της «Βασίλισσας» αρνήθηκε ένα πενταετές συμβόλαιο με απολαβές ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η προσπάθεια εξελίχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και, σύμφωνα με κάποιους, θα μπορούσε να είναι ευνοϊκή εξαιτίας της άφιξης του Κιλιάν Εμπαπέ. Ωστόσο, και ο σύλλογος της Μαδρίτης και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήταν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει και η ισπανική εφημερίδα «Marca», μία ομάδα εκπροσώπων του PIF (Public Investment Fund), το οποίο χρηματοδοτεί στην ουσία τις μεταγραφές των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, ήρθε σε επαφή με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή των Μαδριλένων για λογαριασμό του υπουργείου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, εκφράζοντας την επιθυμία να γίνει o «Βίνι» το πρόσωπο της λίγκας ενόψει του Μουντιάλ του 2034, που θα διεξαχθεί εκεί πιθανότατα, αφού είναι η μόνη χώρα που έχει καταθέσει πρόταση.

Ο 24χρονος σούπερ σταρ της Σελεσάο και των «μπλάνκος» θα μπορούσε να συναντήσει στην Αλ Αχλί τους Ριάντ Μαχρέζ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Εντουάρντ Μεντί, Φρανκ Κεσσιέ, Μερίχ Ντεμιράλ, Άλαν Σαιν – Μαξιμέν και Γκαμπριέλ Βέιγκα, που έχουν αφήσει τα ευρωπαϊκά γήπεδα και αγωνίζονται στην Αραβία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ρήτρα του ποδοσφαιριστή είναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ.