Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα στην Ιορδανία και τη Συρία σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ), με τους κατοίκους και των δύο χωρών, καθώς και του Λιβάνου, να αισθάνονται τις επιπτώσεις του, καθώς και τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ.

Ο σεισμός είχε βάθος 10 χλμ (6,2 μίλια), σύμφωνα με το GFZ, το οποίο αρχικά ανέφερε το μέγεθος του σεισμού ως 5,46, αλλά το αναθεώρησε προς τα κάτω λίγα λεπτά αργότερα.

Η κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία της Συρίας ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Χάμα της Συρίας.

Οι κάτοικοι της Συρίας αισθάνθηκαν τον σεισμό, με τους ανθρώπους στην βόρεια συριακή πόλη Αζάζ να αναφέρουν ότι τους ήρθαν άμεσα στο μυαλό οι αναμνήσεις από τον θανατηφόρο σεισμό του 2023 που σκότωσε χιλιάδες στη βόρεια Συρία και την γειτονική Τουρκία.

Η πολιτική άμυνα της Συρίας που δραστηριοποιείται σε περιοχές υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης είπε ότι έχει αναπτυχθεί σε αρκετές περιοχές για να ανταποκριθεί σε τυχόν έκτακτες ανάγκες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει αναφορές για ζημιές.

Οι κάτοικοι του Λιβάνου επίσης αισθάνθηκαν τον σεισμό.