Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων βρέθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για την κατάσταση που επικρατεί στα ενεργά πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο ΕΣΚΕΔΙΚ, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις τους, λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, καθώς και για τις στρατηγικές που εφαρμόζονται για τον περιορισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που του παρασχέθηκαν, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ακατάπαυστα με όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων εναέριων και επίγειων μονάδων μέχρι να πέσει πλήρως το σκοτάδι, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να συνεχίσει τις επικοινωνίες του με τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους αξιωματούχους για την αντιμετώπιση της κρίσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί και το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ακολουθούν φωτογραφίες: