Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, ΑΕΚ και Δόξα Δράμας θα κάνουν «ποδαρικό» για το ποδοσφαιρικό 2012. Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του νέου έτους και της τελευταίας (15ης) του πρώτου γύρου της Super League, με όλες τις ομάδες να θέλουν ξεκίνημα με το δεξί στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Νοva)

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττες (ο Πανιώνιος έχασε από την Ξάνθη με 1-0 και ο Αστέρας 3-1 από τον Παναθηναϊκό). Αμφότερες ψάχνουν να βρουν τον ποδοσφαιρικό τους εαυτό και επίσης θέλουν να πάρουν τη νίκη για να ανέβουν σκαλοπάτια στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Πανιώνιος χωρίς Ριέρα, Εστογιανόφ, Γιόνσον, Κουμορτζί και Ελευθερόπουλο θα τσεκάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν Αστέρα Τρίπολης ο οποίος περιμένει πως και πως να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Χαρακτηριστικό των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων είναι πως οι Αρκάδες τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν ηττηθεί στη Νέα Σμύρνη.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (17:15, Νοva)

Επιχείρηση ξεσκαρτάρισμα έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες ο Άγγελος Αναστασιάδης στον ΠΑΣ. Ο πρώτος ήταν ο Κουέβας και έπεται ο Πολ Κεϊτά. Αλλά ενδιάμεσα υπάρχει και ένας αγώνας, αυτός με τον ΟΦΗ, για τον οποίο ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει πως είναι αρκετά σημαντικός για την εξέλιξη της χρονιάς. Από την άλλη μεριά, οι Κρητικοί που ταλανίζονται από διοικητικά προβλήματα έχουν μόνο τους αγώνες για να ξεδίνουν. Ο Νίκος Αναστόπουλος θέλει τους παίκτες του προσηλωμένους στον αγωνιστικό τομέα, πράγμα δύσκολο, αφού οι τελευταίες εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών του με Κέρκυρα και Λεβαδειακό, βγάζουν στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα που έχει η ομάδα.

ΑΕΚ-Δόξα Δράμας (19:30, Νοva)

Το όνομα του αντιπάλου δεν φαντάζει ικανό να στρέψει το βλέμμα των φίλων της ΑΕΚ από τις εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι της ομάδας. Στο ποδοσφαιρικό τιμ της Ένωσης όμως σκέφτονται αλλιώς και πολύ καλά κάνουν γιατί όπως δείχνει η προϊστορία, το μεγαλύτερο ποσοστό των «ποδαρικών» τα τελευταία έντεκα χρόνια, ο «Δικέφαλος» τα έχει κάνει με το… αριστερό. Τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός της ΑΕΚ στα πρώτα ματς της χρονιάς που έχει δώσει από το 2001 μέχρι και το 2011 και αν επιθυμεί να μείνει σε επαφή με την κορυφή, πρέπει να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Δόξα Δράμας.

Από την άλλη, οι Δραμινοί γνωρίζουν πως δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό αφού με έναν βαθμό σε οκτώ αγώνες δεν πας πουθενά αλλά θέλουν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι και πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. Έτσι, κυνηγούν το… θαύμα σε κάθε ματς και αυτό θα κάνουν και αύριο.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 17:15
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 17:15
ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 19:30

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη 15:00
Κέρκυρα-Άρης 15:00
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 17:15
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 17:15
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 19:30

Το πρόγραμμα της επόμενης (16ης) αγωνιστικής

Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2012

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 17:15
Εργοτέλης-Πανιώνιος 17:15
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 19:30

Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012

Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 15:00
Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 15:00
Ατρόμητος-ΟΦΗ 15:00
Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 17:15
Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός 19:30

Πηγή: sportfm.gr