Την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα προαναγγέλλει ρεπορτάζ του πρακτορείου «Axios», που εκτιμά ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων των Δημοκρατικών, θα πείσει τελικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσύρει την υποψηφιότητά του ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματος, φίλοι αλλά κυρίως οι βασικοί δωρητές θεωρούν πως ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, καθώς δυσκολεύεται να πείσει το εκλογικό κοινό για την πνευματική του διαύγεια έπειτα από μια σειρά από γκάφες.

Μέχρι σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», σημειώνεται από το «Axios». Πάντως, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τον «αδειάζει» και ο Μπάρακ Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

«Πιο δεκτικός στις φωνές για απόσυρση» λένε οι New York Times

Πιο διαλλακτικός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και φαίνεται πως είναι έτοιμος να ακούσει το πλάνο όσων υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

«Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει δείξει δείγματα ότι αλλάζει γνώμη αναφορικά με τη συμμετοχή του στην κούρσα των εκλογών», λένε οι Δημοκρατικοί, αλλά είναι πρόθυμος να ακούσει τα δεδομένα και τις ανησυχίες όσων τον αμφισβητούν, ενώ παράλληλα αναρωτιόταν αν η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ.

Άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Μπάιντεν αναφέρει πως το να τον καλούν να αποχωρήσει είναι λάθος, αλλά «είναι πρόθυμος να ακούσει». Επίσης, όπως αναφέρουν οι New York Times σημειώνει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μπάιντεν δεν θα αποχωρήσει.

Στις σχετικές εκκλήσεις ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι «είναι δυνατός και θα κερδίσει» στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο «BET News», ο Μπάιντεν ερωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν προέκυπτε κάτι ιατρικό, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν “έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα”», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.