Θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, δηλώνει για πρώτη φορά ο Τζο Μπάιντεν, που μέχρι σήμερα απαντούσε στις σχετικές εκκλήσεις επιμένοντας ότι «είναι δυνατός και θα κερδίσει» στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν προέκυπτε κάτι ιατρικό, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα. Σε συνέντευξή του στο ABC News μια εβδομάδα μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ, όπως υπενθυμίζει το Politico, επέμεινε ότι μόνο ο «Παντοδύναμος Κύριος» θα μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την κούρσα. Την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε ένα διαφορετικό σενάριο, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα αποχωρούσε μόνο αν οι βοηθοί του, τού έδειχναν αποδείξεις ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Ο Μπάιντεν αντιστέκεται στις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά το ντιμπέιτ του περασμένου μήνα, το οποίο δημιούργησε ερωτήματα για τη διανοητική του επάρκεια.

Έκτοτε έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τον εαυτό του επισημαίνοντας τις γνωματεύσεις των γιατρών του ότι παραμένει ικανός για τη δουλειά. Ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε τον Φεβρουάριο, μετά το ετήσιο τσεκ απ, ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας». Αυτή η εξέταση περιελάμβανε και νευρολογική αξιολόγηση, όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο Λευκός Οίκος.