Καλοκαίρι… ταλαιπωρίας θα είναι το επόμενο για τις ομάδες που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Ευρωμπάσκετ του 2013, που θα γίνει στη Σλοβενία.

Η Ελλάδα, μαζί με τις άλλες πέντε ομάδες της πρώτης εξάδας της διοργάνωσης της Λιθουανίας (Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Σκόπια. Λιθουανία), την οικοδέσποινα Σλοβενία και τη διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Μεγάλη Βρετανία έχουν πάρει το απευθείας εισιτήριο.

Οι υπόλοιπες ομάδες, μεταξύ των οποίων Σερβία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία και Κροατία, θα… ταλαιπωρηθούν στα προκριματικά. Σε αυτά θα λάβουν μέρος συνολικά 30 ομάδες, που θα χωριστούν σε έξι ομίλους των πέντε ομάδων και θα δώσουν αγώνες εκτός κι εντός έδρας (όπως συμβαίνει π.χ. στην Ευρωλίγκα). Στα τελικά θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά είναι οι: Σερβία, Γερμανία, Φινλανδία, Τουρκία, Γεωργία, Κροατία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουκρανία, Πολωνία, Βοσνία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Εσθονία, Ολλανδία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Ρουμανία, Αλβανία, Τσεχία, Ελβετία, Σλοβακία και Κύπρος.

Απομένει η επισημοποίηση της διαδικασίας και ο ορισμός ημερομηνία για την κλήρωση.

Πηγή: sport-fm.gr