Το μέλλον του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής των «πρασίνων». Ο Δημήτρης Γόντικας είχε συνάντηση με τον Πορτογάλο τεχνικό τη Δευτέρα και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ο Φερέιρα το μόνο που ζήτησε από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο του «τριφυλλιού» είναι να έχει μια σταθερή διοίκηση από πίσω του, αφού δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει με περιορισμένο μπάτζετ, αρκεί οι πωλήσεις να μη σταθούν αιτία για να καθυστερήσουν οι μεταγραφές, δεδομένου ότι θέλει να έχει έτοιμο το ρόστερ της νέας χρονιάς με την έναρξη της προετοιμασίας. Το πλάνο του βασίζεται σε νέους και γρήγορους παίκτες και όχι «αστέρες», αφού έτσι θα υπάρχει ομοιομορφία και ισορροπία στην ομάδα.

Εκτός όμως από το θέμα του προπονητή, οι Γόντικας, Βεκρής, Πολέμης και Νίκας αναμένεται να πάρουν αποφάσεις και για τον τεχνικό διευθυντή. Βασικοί υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θέση είναι οι Μάρκος, Φύσσας, Ζήκος και Βρύζας από Ελλάδα, με τον Σαμαρά να είναι αουτσάιντερ, ενώ από το εξωτερικό οι Φαλκς και Νάνι.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, ο Παναθηναϊκός έχει άμεση ανάγκη για έναν αμυντικό μέσο, για να καλύψει το κενό του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και έναν εσωτερικό μέσο, όπως και έναν στα δεξιά για αντί-Γκοβού. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν, θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες προσθήκες. Αν δηλαδή πουληθούν Σισέ και Λέτο θα γίνει κίνηση τόσο για επιθετικό, όσο και για αριστερό μέσο. Βασική προϋπόθεση σε όλες τις περιπτώσεις είναι τα συμβόλαια να μην ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ που έχουν βάλει ως πλαφόν για τη νέα σεζόν.

Αμπντούν και Βραζιλιάνοι

Την επίσημη πρόταση του Παναθηναϊκού περιμένουν στην Καβάλα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός χαφ είναι ο πρώτος στόχος για τη δεξιά πλευρά, ενώ πάντα στην «πράσινη» λίστα βρίσκεται και ο Πίτου Γκαρσία.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ωστόσο, έχει στο στόχαστρό του και αρκετές περιπτώσεις από τη Βραζιλία. Μάλιστα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει ρίξει ορισμένα ονόματα στο τραπέζι, για τους οποίους είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί και η γνώμη του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, με μεταπωλητική αξία. Ένας ή δύο από αυτούς θα είναι από την Γκρέμιο, η οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα ως ανταλλάγματα, στο πλαίσιο της μεταγραφής του Γκάμπριελ.

*Αύριο αναμένεται να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ ο Σίλβα Κλέιτον για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Αν μάλιστα δεν ικανοποιηθεί από τα πλάνα των «πρασίνων» για τον ίδιο, είναι πιθανό να ζητήσει και τη λύση του συμβολαίου του.

Πηγή: sport-fm.gr