Υψηλή είναι η ζήτηση εξοχικών κατοικιών, ειδικά σε περιοχές όπου μπορεί κανείς να φτάσει με το αυτοκίνητό του, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να περάσει θάλασσα. Αποτέλεσμα είναι οι τιμές να έχουν εκτιναχθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, την πρώτη θέση στις αυξήσεις καταλαμβάνουν τα Σύβοτα, με το εντυπωσιακό συν 79%.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στη Ραφήνα με συν 67,6%, στην Ανάβυσσο με συν 54,2% και στην Αρτέμιδα με συν 52,3%. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμη η Καλλικράτεια, το Λουτράκι, η Ανατολική Μάνη, η Κασσάνδρα. το Ναύπλιο και η Καλαμάτα.

Η σύγκριση τιμών γίνεται με το 2019, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε το τελευταίο άλμα του ελληνικού τουρισμού και υπήρξε στροφή στη συνέχεια στα εξοχικά λόγω της πανδημίας.

Αυξήσεις καταγράφονται και σε νησιά κοντά στην Αττική, λόγω της ευκολίας πρόσβασης, αλλά και του αυξημένου κοινού, με δεδομένο τον πληθυσμό του λεκανοπεδίου και της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας.

Για όσους ενδιαφέρονται για προσιτές τιμές τα στοιχεία τους οδηγούν στη Ζαχάρω Ηλείας, στις Μηλιές και την Αγριά στη Μαγνησία, όπου οι τιμές κυμαίνονται από 950 ευρώ ανά τετραγωικό μέτρο, έως λίγο πάνω από τα 1.300 ευρώ.