Την ημέρα που του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού (για το θέμα των κασετών), ο Αχιλλέας Μπέος έκανε επίδειξη δύναμης, μέσω της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου -όχι μόνο δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ΠΑΕ, αλλά είδε τη συντριπτική πλειοψηφία τους να τον εκλέγει ως εκπρόσωπό του συνεταιρισμού στο Δ.Σ της ΕΠΟ!

Μόνο δύο ομάδες τον καταψήφισαν, την ίδια ώρα που έξι απουσίαζαν από τη διαδικασία.

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση έδωσαν 10 από τις 16 ομάδες, από τις οποίες 8 (οι μισές, δηλαδή) ψήφισαν τον Αχιλλέα Μπέο -ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Δύο μόνο ήταν οι ΠΑΕ που τον καταψήφισαν (Ατρόμητος και SKODA Ξάνθη) οι οποίες επικαλέστηκαν, μάλιστα, ζήτημα ηθικής τάξης.

Οι ομάδες, από την άλλη, που εμπιστεύτηκαν τον Αχιλλέα Μπέο για να τους εκπροσωπεί στην ΕΠΟ ήταν οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Κέρκυρα και φυσικά ο Ολυμπιακός Βόλου.

Της διαδικασίας απείχαν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Άρης και Καβάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ (με επιστολή του προς τη Γενική Συνέλευση) εξέφραζε στήριξη στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου.

Σημειώνεται ότι υποψηφιότητα για τη θέση είχε βάλει από την Τετάρτη και ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης -ο οποίος, ωστόσο, την απέσυρε πριν ξεκινήσει η σημερινή διαδικασία.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε χαρακτηριστικά: «Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια ηθική στήριξη της Σούπερ Λίγκας προς το πρόσωπό μου. Από ‘δω και πέρα, θα εκπροσωπώ τα συμφέροντα της Λίγκας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ».

Αναφορικά με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία για την υπόθεση των κασετών, ο Μπέος τη σχολίασε ως εξής:

«Καθημερινά ασκούνται 100.000 ποινικές διώξεις στους Έλληνες πολίτες. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική. Υπάρχει στοχοποίηση στο πρόσωπό μου, αλλά σύντομα θα πάνε κάποιοι άλλοι ως κατηγορούμενοι και όχι εγώ. Είναι εύκολο να γίνω στόχος, λόγω του χαρακτήρα μου. Θεωρώ ότι ο βασικός άνθρωπος που με έχει στοχοποιήσει είναι ο κ. Μπιτσαξής».

Πηγή: sportfm.gr