Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής (13/10, 21:45) την Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική του Nations League και στο ματς programme υπάρχει δήλωση του Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ, ο θάνατος του οποίου σόκαρε τους πάντες.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχεται από τον θρίαμβο επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ και θέλει να κάνει το 4×4 νικώντας τους Ιρλανδούς στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της μετά τον θάνατο του Μπάλντοκ.

Ένα γεγονός που πάγωσε τους πάντες, με τον Γκαγκάτση, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, να αναφέρει τα εξής σε δήλωσή του που υπάρχει στο match programme…

«Φίλες και φίλοι, η αποψινή αναµέτρηση µε την Ιρλανδία έχει µια ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους µας, καθώς αποτελεί µια στιγµή αποχαιρετισµού για ένα σηµαντικό µέλος της οικογένειας της Εθνικής Οµάδας.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, που τίµησε µε υπερηφάνεια το εθνόσηµο, δεν βρίσκεται πια ανάµεσά µας. Έφυγε αδόκητα λίγες ώρες πριν από την ιστορική νίκη της Ελλάδας στην Αγγλία, στη χώρα που γεννήθηκε. Είναι δύσκολο για τον καθέναν από εµάς να αποδεχτεί αυτή την ξαφνική απώλεια. Πολλώ δε µάλλον για τους συµπαίκτες του, µε τους οποίους µοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια, την ίδια προσπάθεια και µαζί τις χαρές και τις απογοητεύσεις.

Την προηγούµενη Πέµπτη, ο φόρος τιµής στη µνήµη του Τζορτζ από τους συµπαίκτες και φίλους του, δεν ήταν απλώς µια ανεπανάληπτη νίκη, αλλά ένα µοναδικό µήνυµα ενότητας και αξιοπρέπειας και µια ανεξίτηλη ανάµνηση, γεµάτη συναισθηµατικές εκρήξεις. Οι διεθνείς µας, µε ραγισµένη καρδιά και δάκρυα στα µάτια, βρήκαν τη δύναµη να αγωνιστούν και να τιµήσουν µεγαλοπρεπώς τον Τζορτζ.

Εκ µέρους της ΕΠΟ, θέλω να εκφράσω και πάλι τα συλλυπητήριά µου προς στην οικογένεια και τους οικείους του Τζορτζ. Η προσφορά του στην Εθνική Οµάδα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η απουσία του θα είναι αισθητή, όµως το πνεύµα και το παράδειγµά του θα µας συνοδεύουν σε κάθε αγώνα.

Και σε κάθε απόκρουση στην τοξικότητα.

Σε κάθε πάσα τού σεβασµού και της αλληλεγγύης που πρεσβεύει, ως αξίες, το ποδόσφαιρο.

Σε κάθε σουτ προς την κατεύθυνση της ενότητας.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ

Μάκης Γκαγκάτσης».