Στην απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Ολόκληρη η διαδικασία με τον Εβάν ξεκίνησε πριν 2, 3 χρόνια, όταν παίξαμε στο Final Four στο Βελιγράδι και έγραψε στο Twitter για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς τους. Και θυμάμαι κατευθείαν τσέκαρα τον μισθό του και είδα ως ήταν 18-19 εκατομμύρια. Οπότε σκεφτόμουν πως κάθε σκέψη γύρω από αυτό το θέμα θα ήταν αστεία.

Ελέγχαμε την περίπτωση και ξαφνικά είχαμε την ευκαιρία, είχε μόνο μία πρόταση από το NBA, από τους Ουίζαρντς αν δεν κάνω λάθος. Η προσφορά δεν τον ενδιέφερε, ακόμα και αν μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα σε σχέση με εδώ», είπε αρχικά στο «Eurohoops» και συνέχισε:
«Είχε ήδη διαπραγματευτεί για τους οικονομικούς όρους με την ομάδα και ήθελε να μου μιλήσει πριν υπογράψει το συμβόλαιο. Δε με ρώτησε πως θα τον χρησιμοποιούσα ή ποιος θα είναι ο ρόλος του στην ομάδα. Αυτά δεν είναι σημαντικά για τους σπουδαίους παίκτες, αυτοί επιβάλλουν τους εαυτούς τους μέσω της κλάσης τους.

Το μόνο που με ρώτησε είναι αν τον ήθελα και αν πίστευα πως θα μας βοηθούσε. Το μόνο που τον ρώτησα μετά την καριέρα του στο NBA, μετά από όλα τα λεφτά που έβγαλε ήταν ποιο ήταν το κίνητρό του για να έρθει εδώ, επειδή τα πράγματα δε θα είναι εύκολα.

Είπε πως πάντα έχει κίνητρο, για αυτό δεν έχασε ποτέ κάποιο τουρνουά της FIBA με την Εθνική Γαλλίας και πως δεν είχε να κάνει με τα χρήματα. Σταματήσαμε να μιλάμε και υπέγραψε το επόμενο λεπτό. Φυσικά, είχαν ήδη συμφωνηθεί οι οικονομικοί όροι.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι εδώ, είναι κάτι έξτρα στο αρχικό μας πλάνο, άλλα όταν έγινε απλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ευκαιρία να μας περάσει».