Tέσσερα συνεργεία από τη Βουλγαρία ήταν παρόντα στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό.

Ο 29χρονος φόργουορντ μίλησε στους συμπατριώτες του για την απόφαση που πήρε να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει σε ένα περιβάλλον που αισθάνεται καλύτερα.

«Ξέρω πως ο κόσμος θέλει από μας νίκες και τίτλους, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Νιώθω ήρεμος πλέον. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, γιατί άφησα ένα όνειρο που είχα πάντα, το ΝΒΑ και δεν έδωσα στον εαυτό μου μια δεύτερη ευκαιρία. Αποφάσισα όμως ότι ο Ολυμπιακός είναι το ιδανικό μέρος για μένα. Το συμβόλαιο και η διάρκειά του δείχνουν την εμπιστοσύνη της ομάδας σε μένα και ταυτόχρονα μου δίνει κίνητρο να δουλέψω ακόμη περισσότερο και να δώσω τα πάντα για να ανταποδώσω στους ανθρώπους αυτούς και στους φιλάθλους μας. Έχω πάρει ατομικές διακρίσεις και τίτλους, αλλά αυτό που μου λείπει είναι η Ευρωλίγκα», τόνισε στο Sportal.bg.

«Πέρσι αποφάσισα να δοκιμάσω στο ΝΒΑ. Ξέρω τι μπορώ να κάνω και δεν τα παράτησα ποτέ. Για μένα δεν είναι απόρριψη, αλλά απόφαση να πάω σε ένα μέρος που είναι καλύτερο για μένα. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι χαρούμενος και να παλεύεις για ανθρώπους που σε σέβονται και σε θεωρούν σημαντικό. Που είναι μαζί σου σε κάθε μάχη. Σε έναν μήνα αρχίζει η προετοιμασία και πιστεύω πως είμαστε ήδη έτοιμοι», πρόσθεσε.