Αν και η αστυνομία είχε βγάλει οδηγία απαγορεύοντας τη συγκέντρωση των οπαδών της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτοί πήγαν τελικά και ντόπαραν ψυχολογικά την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος η Ένωση είναι στην 1η θέση και στο +1 από τον ΠΑΟΚ, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Οι Κιτρινόμαυροι θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή και να είναι αγκαλιά με τον τίτλο αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τη Λαμία και οι οπαδοί τους ήθελαν να δώσουν σύνθημα νίκης με την παρουσία τους στο Caravel, όπου κατέλυσε η αποστολή.

Η αστυνομία επιχείρησε να αποτρέψει κάτι τέτοιο, από την πλευρά της, να το να βγάλει οδηγία απαγορεύοντας τη συνάντηση, οι οπαδοί της ΑΕΚ όμως δεν την άκουσαν και ήταν εκεί. Οι φίλοι του δικέφαλου αετού αποθέωσαν τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του ζητώντας τη νίκη στο Καραϊσκάκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ στον χώρο βρίσκονται και δυνάμεις των ΜΑΤ που ελέγχουν την κατάσταση.