Η λογική λέει ότι δεν θα αντέξει ως το τέλος και δεν θα κάνει ένα θαύμα που θα είναι μεγαλύτερο και από αυτό της Λέστερ στην Premier League πριν λίγα χρόνια, η αλήθεια όμως είναι ότι η Τζιρόνα έχει τρελάνει τη La Liga φέτος και συνεχίζει να το κάνει αφού νίκησε και τη Ράγιο Βαγιεκάνο με 2-1 εκτός έδρας, πήρε το 5ο συνεχόμενο τρίποντο και είναι, με παιχνίδι περισσότερο, στο +5 από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι εδώ και χρόνια υπόθεση της Βασίλισσας και της Μπαρτσελόνα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να μπαίνει σφήνα καμία φορά. Αυτό που γίνεται φέτος, επομένως, δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί στην έναρξη της La Liga αλλά είναι ωραίο, όπως είναι κάθε φορά όταν μια μικρή ομάδα έρχεται από το πουθενά και κάνει άνω-κάτω τη κατάσταση.

Αυτό τον ρόλο, λοιπόν, έχει αναλάβει φέτος η Τζιρόνα, η οποία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 5ο λεπτό από το γκολ του Άλβαρο Γκαρσία αλλά δεν πτοήθηκε και έκανε την ανατροπή: 1-1 στο 42′ με τον Ντόβμπικ, 1-2 στο 65′ ο Σάβιο και η 5η συνεχόμενη νίκη είναι γεγονός.

Μια νίκη που στέλνει την Τζιρόνα, με παιχνίδι περισσότερο, στο +5 από τη Ρεάλ και στο +7 από τη Μπαρτσελόνα που δεν πιστεύουν, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, αυτά που βλέπουν.