Τα τέσσερα χρόνια που ήταν στη φυλακή ήταν δύσκολα, ωστόσο, έκανε υπομονή καθώς γνώριζε πως έξω από αυτή τον περίμενε η γυναίκα του και μητέρα των δύο παιδιών του. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν τακτική επικοινωνία κι εκείνη του συμπαραστεκόταν με κάθε τρόπο την ώρα που έκαναν σχέδια για την οικογένειά τους μετά την αποφυλάκισή του.
Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου
Τα 19 χρόνια που ήταν μαζί αποτελούσαν εγγύηση για τον άνδρα που είχε τυφλή εμπιστοσύνη στη Ρωσίδα σύζυγό του. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο λόγος που την είχε εξουσιοδοτήσει, ενώ βρισκόταν ακόμη στη φυλακή, να διαχειρίζεται το σύνολο της περιουσίας του, μεταξύ αυτών και το σπίτι που, το οποίο όπως λέει, είχε χτίσει με δάνειο, δουλεύοντας σκληρά και με μεγάλες θυσίες.
Το διώροφο σπίτι ήταν κι ο λόγος, σύμφωνα με τον άνδρα, που το 2005 βρέθηκε στη φυλακή καθώς η ανέγερσή του, η οποία ξεκίνησε το 2003, τους είχε πνίξει στα χρέη με αποτέλεσμα ο ίδιος, βρισκόμενος σε οικονομικό αδιέξοδο, να μπλέξει σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών για την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.
Ο εγκλεισμός του στη φυλακή της Θήβας τον έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον της οικογένειάς του με αποτέλεσμα να αποφασίσει να συντάξει πληρεξούσιο με το οποίο διόρισε τη σύζυγό του ως ειδική πληρεξούσια, αντιπρόσωπο και αντίκλητο του για να διαχειρίζεται όλα τα ακίνητά του.
Σκοπός, όπως αναφέρει, ήταν να διευκολύνει την πώληση του σπιτιού τους, στην περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση μέσα από τη φυλακή. Όλα αυτά τα χρόνια είχε τακτική επικοινωνία με τη σύζυγό του η οποία του συμπαραστεκόταν. Λίγες, μόνο, ημέρες πριν την αποφυλάκισή του σε επικοινωνία τους εκείνη άφησε να εννοηθεί ότι κάτι είχε αλλάξει στη σχέση τους χωρίς, ωστόσο, να του πει ξεκάθαρα την αλήθεια την οποία αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2009, όταν αποφυλακίστηκε με όρους και επέστρεψε σπίτι του.
Ο άνδρας διαπίστωσε, με την επιστροφή του, πως τίποτα δεν ήταν όπως το άφησε καθώς, όπως έμαθε, η σύζυγός του, τους τελευταίους έξι μήνες, είχε συνάψει ερωτική σχέση μ’ έναν άλλον άνδρα, παντρεμένο με παιδιά.
Το σοκ ήταν μεγάλο κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν διαπίστωσε πως αντί της οικογενειακή θαλπωρής που είχε ονειρευτεί τον περίμενε μία αίτηση διαζυγίου, λόγω τετραετούς διάστασης για τα χρόνια που εκείνος ήταν στη φυλακή, αλλά και σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να φύγει ο ίδιος από το σπίτι τους, να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του και να αποκτήσει η σύζυγός του συμμετοχή στα αποκτήματα, με τη μεταβίβαση ποσοστού 90% επί του ακινήτου.
Ο πρώην κρατούμενος απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη κερδίζοντας, όπως λέει, τα ασφαλιστικά μέτρα και να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πως ο γάμος τους είχε κλονιστεί λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του. Το… μοιραίο λάθος του, όπως ισχυρίζεται, ήταν ότι παρέλειψε να ανακαλέσει το πληρεξούσιο που είχε συντάξει, ενώ ήταν ακόμη κρατούμενος, με το οποίο έδινε στη σύζυγό του το δικαίωμα να προχωρά στην πώληση, παραχώρηση ή μεταβίβαση των ακινήτων του προκειμένου να διασφαλιστεί η οικογένειά του, στην περίπτωση ανάγκης.
Αποτέλεσμα ήταν η πρώην σύζυγός του να καρπωθεί το διώροφο σπίτι αν και πρωτόδικα είχε χάσει την σχετική δίκη.
Το Εφετείο δέχτηκε τον ισχυρισμό της πως ήταν εκείνη που κάλυψε τα έξοδα του σπιτιού πληρώνοντας το δάνειο που είχαν λάβει.
Τώρα, ο άνδρας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου με την οποία η κυριότητα του σπιτιού πέρασε στην πρώην σύζυγό του.