Μετά τη χαρά της επιτυχίας, έρχεται η αγωνία για τα πρακτικά ζητήματα με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι νέοι φοιτητές. Η εξεύρεση της στέγης που θα «φιλοξενήσει» τα όνειρα και την καθημερινότητά των εφήβων είναι το πιο σημαντικό και επίπονο οικονομικά «κεφάλαιο», που απασχολεί πρωτίστως τους γονείς, οι οποίοι και καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν πολλοί, γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φοιτητική στέγη.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι σπίτια υπάρχουν αρκετά για όλους, μη βιαστείτε να κλείσετε το πρώτο διαμέρισμα που θα δείτε από κοντά. Αφιερώστε χρόνο και μην περιοριστείτε στα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στο πανεπιστήμιο. Σίγουρα υπάρχουν διαμερίσματα σε κοντινές περιοχές, που εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς να χρειάζεται μία μικρή περιουσία για το ενοίκιο. Μην απορρίψετε το σενάριο της συγκατοίκησης χωρίς να το σκεφτείτε καλά. Τα μεγάλα διαμερίσματα, δυάρια ή τριάρια, ενοικιάζονται πολύ φθηνότερα από τα μικρά. Μην καταφύγετε σε δήθεν «γραφεία πληροφοριών» ή σε οποιονδήποτε ζητήσει προκαταβολή προκειμένου να σας βρει το σπίτι των ονείρων σας. Το πιθανότερο είναι ότι θα μείνετε χωρίς στέγη και χωρίς χρήματα…

Προσέξτε τέλος να κλείνετε πάντα ραντεβού τις πρωινές ώρες, ώστε να ελέγχετε κάθε γωνιά του σπιτιού με το φως της ημέρας και να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Υπομονή λοιπόν και καλό… κυνήγι.