«Καταπέλτης» για τη λειτουργία της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, στην πισίνα της οποίας έχασε τη ζωή της η οκτάχρονη Αγγελική, είναι το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα.

Στο πόρισμα, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Star και εξασφάλισε η Τασούλα Παπανικολάου, αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη κατασκήνωση δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά.

Ειδικότερα:

  • Τα χημικά για τη συντήρηση της πισίνας ήταν σε κοινή θέα. 
  • Σε κοινή θέα ήταν και το κλειδί που οδηγεί στο μηχανοστάσιο.
  • Οι πυροσβεστήρες ήταν στοιβαγμένοι πίσω από το μαγειρείο και όχι διάσπαρτοι στον χώρο της κατασκήνωσης.
  • Οι φιάλες υγραερίου ήταν παρατημένες έξω από την κουζίνα και όχι σε κλειστό ντουλάπι με γρίλιες αερισμού, όπως προβλέπεται.

Άγνωστο πόση ώρα ήταν νεκρή η οκτάχρονη

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες, Τετάρτη, στην εκπομπή «Live News», ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», καθοριστικής σημασίας είναι η κατάθεση της 10χρονης αδερφής του κοριτσιού.

Η δεκάχρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι την τελευταία φορά που είδε την αδερφή της ήταν μέσα στην πισίνα, ενώ υπογράμμισε πως δεν είχε γίνει καταμέτρηση των παιδιών.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές αναφορές σε καταθέσεις που κάνουν λόγο για θολή πισίνα.

Οι Αρχές καταλήγουν στο σενάριο πως ενδεχομένως η οκτάχρονη βρισκόταν στην πισίνα χωρίς να την επιτηρεί κανείς, είχε πνιγεί και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή, επειδή το νερό της πισίνας ήταν θολό.