Συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για τον θάνατο της οκτάχρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική, στις 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο «Live News» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», καθοριστικής σημασίας είναι η κατάθεση της 10χρονης αδερφής του κοριτσιού.

Η δεκάχρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι την τελευταία φορά που είδε την αδερφή της ήταν μέσα στην πισίνα, ενώ υπογράμμισε πως δεν είχε γίνει καταμέτρηση των παιδιών.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές αναφορές σε καταθέσεις που κάνουν λόγο για θολή πισίνα.

Οι Αρχές καταλήγουν στο σενάριο πως ενδεχομένως η οκτάχρονη βρισκόταν στην πισίνα χωρίς να την επιτηρεί κανείς, είχε πνιγεί και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή, επειδή το νερό της πισίνας ήταν θολό.

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της: «Μας πήραν και μας είπαν ότι ήπιε λίγο νεράκι»

«Μας τηλεφώνησαν από την κατασκήνωση στις 4.01. Το σήκωσε η μητέρα της και κάποιος υπάλληλος της κατασκήνωσης μας είπε: “Η Αγγελική ήπιε λίγο νερό”», περιγράφει συντετριμμένος ο πατέρας της οκτάχρονης, μιλώντας στην εκπομπή του «Mega».

«Μας είπαν ότι έχει πιει λίγο νεράκι. Μας φάνηκε περίεργο να μας πάρει κάποιος να μας πει: “το παιδί σου ήπιε λίγο νεράκι”. Κάνει μια παύση αυτός που μας είχε τηλεφωνήσει και μας λέει: “Να ξέρετε το παιδί σας δεν είχε τις αισθήσεις του και φεύγει για το Κέντρο Υγείας”», συνεχίζει.

«Στον δρόμο, που ξεκινάμε, μας ξαναπαίρνουν και λένε: “Μην ξεκινάτε. Το παιδί έχει διασωληνωθεί και φεύγει για το ΑΧΕΠΑ”. Ξεκινήσαμε πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ και περιμέναμε να έρθει», περιγράφει.

Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος της Αγγελικής. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πνιγμό. Έκτοτε, οι γονείς αναζητούν ποιος και τι έφταιξε, ώστε να χάσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο το παιδί τους.

«Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν σοβαρές και εγκληματικές παραλείψεις από τα άτομα της κατασκήνωσης», ανέφερε ο Ευάγγελος Σταμκόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας της οκτάχρονης, προσθέτοντας ότι «το παιδί δεν ήξερε να κολυμπάει χωρίς μπρατσάκια» και την προηγούμενη ημέρα της τραγωδίας ο πατέρας της είχε λάβει φωτογραφία, στην οποία κολυμπούσε χωρίς μπρατσάκια.

Ο τραγικός πατέρας καταγγέλλει στο «Live News» πως δεν έγινε ποτέ καταμέτρηση των παιδιών, με αποτέλεσμα η Αγγελική να παραμείνει στην πισίνα χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν υπεύθυνο.

«Βάσει αυτών που γνωρίζουμε δεν έφυγε το παιδί από την πισίνα. Δεν το έχει δει κανείς να βγαίνει και δεν έχει καταμετρηθεί. Εμείς τα στείλαμε, γιατί εμπιστευτήκαμε την κατασκήνωση. Δεν στέλνεις τα παιδιά σου κάπου, αν δεν εμπιστεύεσαι», καταλήγει.