«Λουκέτο» μπήκε τελικά στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή της η οκτάχρονη, κολυμπώντας στην πισίνα της δομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς ειδοποιήθηκαν να πάρουν τα παιδιά τους, καθώς ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Ως εκ τούτου, κάποιοι έσπευσαν να τα παραλάβουν, ενώ τα υπόλοιπα θα επιστρέψουν στις περιοχές τους με ειδικά για τον σκοπό αυτό λεωφορεία.

Σημειώνεται ότι η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής έδωσε εντολή να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης κατόπιν εντολής της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Οι υποχρεώσεις που δεν τηρούσε η κατασκήνωση

Η κατασκήνωση στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες που διαθέτει φαίνεται να είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες, όμως, δεν τήρησε, όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμονας.

Όπως μετέδωσε το «Star» σε σχετικό του ρεπορτάζ, η άδεια λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης εκδόθηκε το 2022 και είχε ισχύ για πέντε χρόνια. Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές: o όγκος νερού που παίρνει και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν.

Βάσει αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Ο πραγματογνώμονας, όμως, δεν βρήκε κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επίσης, στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες, που… δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024, ούτε και έχει αντικατασταθεί.