Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα προβλέπει τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα υπό συγκεκριμένους όρους και εισοδηματικά κριτήρια, η υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αθηνά Λινού, σε περίπτωση βέβαια που εκλεγεί.
Ειδικότερα, η γνωστή καθηγήτρια Ιατρικής μιλώντας στην ΕΡΤ για το αν θα ψήφιζε διάταξη για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων υπό συγκεκριμένους όρους ή υιοθετεί την αρνητική στάση του κόμματός της, απάντησε πως εξαρτάται από το «τί θα λέει η διάταξη».
Έθεσε μάλιστα ως παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας του πανεπιστημίου του Harvard, όπου οι υποψήφιοι φοιτητές με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 100.000 ευρώ λαμβάνουν υποτροφία.
Στην ερώτηση για το αν είναι υπέρ των κρατικών πανεπιστημίων με τέτοιες ασφαλιστικές δικλίδες που και πάλι διαφοροποιείται από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απάντησε πως «εξαρτάται σε ποια χώρα ζεις και με ποιες συνθήκες».
Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής του Harvard Χάρβαρντ Όθωνας Ηλιόπουλος είχε δηλώσει πως δεν θέλει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και πως μια ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος θα την καταψήφιζε.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θέλουμε; ναι ή όχι;», για να απαντήσει ξεκάθαρα: «Εγώ, όχι». «Άρα να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος;» ρωτήθηκε ξανά ακολούθως, για να επιμείνει: «όχι, κατά την άποψή μου». Το ίδιο αρνητικός εμφανίστηκε και για την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μολονότι αποδέχθηκε ότι στο Harvard υπάρχει αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα γίνονται διαδηλώσεις «στις οποίες πρωτοστατεί ο πρύτανης» αλλά «δεν πέφτουν μολότοφ».