Το κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα μόνη της στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους, επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως: «καταστρέφετε τα πάντα χωρίς λόγο».

«Η Ελλάδα πέρασε μια σοβαρότατη κρίση. Δεν υπάρχει πουθενά το μαγικό κουμπί που θα αρχίσουν να τρέχουν τα λεφτά στους δρόμους. Αλλά τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται. Οι πέτσινες παροχές σας οδηγούν σε νέα μέτρα.

Και τώρα τι θα γίνει χωρίς κούρεμα; Σας προειδοποιούσαμε πως χρέος έγινε το 2012. Τότε ήταν σε ιδιωτικά χέρια. Τώρα βρίσκεται στα χέρια των κρατών.

Αυτές τις ημέρες αποκαλύφθηκε πως πάτε για διαπραγμάτευση από το μηδέν αλλά χωρίς σχέδιο. Μιλάτε με γενικότατες και κάπου εδώ αρχίζουν οι παρεξηγήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Νομίζετε πως η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι αδύνατη; Νομικά μπορεί να είναι αδύνατη. Μπορούν, όμως, να σε αναγκάσουν όμως. Σημασία έχει να μην συμβεί το κακό στη χώρα. Αυτό που για εκείνους μπορεί να είναι δυσάρεστο για εμάς είναι ολέθριο.

Ψάχνατε να βρείτε συμμάχους άλλα όλοι σας είπαν να τα βρείτε με τους εταίρους. Νομίζατε ότι θα τα βρείτε με το Νότο άλλα και εκεί πέσατε έξω. Καταστρέφετε τα πάντα χωρίς λόγο».

Επιπλέον ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως: «μόνο μια οικονομία που αναπτύσσετε μπορεί να αποφύγει όλα αυτά. Στην ομιλία σας προχθές κ. Τσίπρα ουδεμία φορά δεν αναφερθήκατε στην ανάπτυξη. Ούτε μια φορά. Αυτά που πολεμάτε, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις κλπ, δεν είναι λιτότητα. Εύχομαι να σας ακούσουν με προσοχή στο εξωτερικό. Εύχομαι να μην μείνετε μόνοι σας.

Φοβάμαι, όμως, πως θα καταφέρετε να ενώσετε τον Ευρωπαϊκό βορρά και τον Ευρωπαϊκό νότο εναντίον σας» και συμπλήρωσε: «Λάθος η αύξηση του κατώτατου μισθού. Πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να απολύσουν για να κάνουν αυξήσεις σε όσους κρατήσουν».