«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση, αλλά δεν θα επιστρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό της μέλλον. Δεν θα κάνουμε κ. Τσίπρα αυτά που κάνατε εσείς ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα μηδενίζουμε το έργο σας. Δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «κανένα πρόγραμμα δεν είχατε καμία επαφή με την πραγματικότητα. Εκβιάσατε εκλογές. Η συνέπεια στο ψέμα και στην πλάνη δεν είναι αρετή. Αντίθετα αρετή είναι να πεις: μπορεί να με υπονόμευσες αλλά εγώ θα σε στηρίξω γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας».

«Βρήκαμε τη χώρα με αξιοπιστία μηδενική. Όταν αναλάβατε είχε εξαλείψει τα ελλείμματα. Μέχρι πριν λίγο αμφισβητούσατε τα πλεονάσματα, τώρα τα αποδέχεστε. Πλεονάσματα εμείς φτιάξαμε και εσείς βρήκατε», συνέχισε.

«Αν στέκεστε είναι γιατί σας παραδώσαμε στέρεα θεμέλια. Και μην προκαλείται για το ποιος στέκεται όρθιος και ποιος σκυφτός στο Eurogroup», ανέφερε ακόμη.

Εξαπέλυσε επίσης επίθεση στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «Εσείς ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή λέγατε ότι δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα δίνατε την εκπομπή αυτή στον κ. Θεοδωράκη. Λίγο καιρό αργότερα σε άλλη τηλεοπτική συνέντευξη διευκρινίζατε πως δεν θα πληρώσετε έτσι και αλλιώς γιατί δεν έχετε σπίτι στο όνομά σας αλλά πουθενά δεν καλέσατε τον κόσμο να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις και την ίδια ώρα βουλευτές σας καλούσαν δημόσια τον κόσμο να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ»

«Τώρα ξαφνικά τον καλείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις για το καλό της πατρίδας. Άλλη ήταν η πατρίδα μας κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε.