«Φυσικά και δεν είναι η θέση της κυβέρνησης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν ασπάζεται τις προτάσεις που κατέθεσε με την έκθεση της ΤτΕ, ο διοικητής της Τράπεζας Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι σε αυτή την έκθεση υπάρχει μια συγκεκριμένη ανάλυση της οικονομικής κατάστασης, διατυπώνονται κάποιες προτάσεις και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει, σκέφτεται, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις, που κατατίθενται και αποφασίζει, όμως, πάνω στην πορεία που έχει χαράξει η ίδια».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν θα κλείσουν ΚΑΠΗ και θα συρρικνωθούν κανάλια, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Ακόμη, είπε ότι οι χρόνιες στρεβλώσεις και η κατασπατάληση, για την οποία μίλησε ο κ. Προβόπουλος, είναι μια πραγματικότητα, «ειδικά στη διακυβέρνηση της ΝΔ».

«Το κοινωνικό κράτος, όμως, εμείς το έχουμε σε προτεραιότητα και ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες που μετέρχεται η χώρα μας», σημείωσε.