Την εκτίμηση πως κανένα νησί δεν θα αποφασίσει να μην ανοίξει τη φετινή τουριστική περίοδο διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως το δεύτερο μεγάλο στοίχημα, μετά το υγειονομικό, είναι το οικονομικό.

«Αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες, που είναι σεβαστές. Θα υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα, θα παρακολουθούμε τι συμβαίνει, θα έχουμε ομάδες να επέμβουν όπου χρειαστεί. Νομίζω ότι τα νησιά μας προοδευτικά θα ανοίξουν όλα και τείνω να πιστέψω ότι σ’ ένα κάποιο βαθμό, θα κερδίσουμε μια χαμένη χρονιά» πρόσθεσε. 

Υπενθύμισε πως σήμερα άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα χορήγησης δανείων κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου τα πρώτα δύο χρόνια (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), η ποία θα μείνει ανοιχτή έως τις 28 Μαΐου και δήλωσε πως δημιουργείται παρατηρητήριο ρευστότητας, καταγράφοντας τον ρυθμό εκταμίευσης δανείων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα χρήματα να φτάσουν πραγματικά στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη να έχουν αυτά τα χρήματα στη διάθεσή τους».

Για τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το βοήθημα» και τον Ιούνιο.