Υπάρχει ήδη απόφαση σχετικά με τους πρώην πρωθυπουργούς, σχολίαζαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ με αφορμή αίτημα του ΛΑΟΣ να κληθεί ο Κώστας Σημίτης στην εξεταστική για Siemens και τόνιζαν ότι δεν έχουν προκύψει επιπλέον στοιχεία που να υπαγορεύουν την κλήση του.

Από την πλευρά της η ΝΔ δια του Κ. Τζαβάρα ρίχνει το «γάντι» στο ΠΑΣΟΚ και παράλληλα «απαντά» για την κλήτευση Καραμανλή.

«Το ΠΑΣΟΚ που έχει την “εμπειρία” να καλεί πρώην πρωθυπουργούς χωρίς στοιχεία, ας αποφασίσει για τον κ. Κώστα Σημίτη», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν ελκύεται από λαϊκισμό, δεν κινείται με πρόθεση συμψηφισμού, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια. Παραμένει αμετακίνητη στις αρχές της και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Σύμφωνα με πληροφορίες και το ΚΚΕ, όπως άλλωστε και η ΝΔ, επικαλείται την πρόσφατη απόφαση της επιτροπής για τους πρώην πρωθυπουργούς, δε φέρεται όμως να έχει αντίρρηση αν τεθεί το θέμα.

Ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Σήφη Βαλυράκη να ορίσει συνεδρίαση για να συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες και τα αιτήματα.