Άμεσο φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο για δύο εταιρείες συμβούλων ζήτησε πριν λίγο η εξεταστική επιτροπή με κατεπείγουσα επιστολή της προς το ΣΔΟΕ και την ειδική ανακρίτρια.

Το θέμα προέκυψε κατά την κατάθεση του Γεώργιου Πλάκα, απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ που κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με βουλευτές της εξεταστικής, ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι ο ίδιος πρότεινε ως συμβούλους ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων τις εταιρείες Borders και Armor και τη θυγατρική Metrotech, με αμοιβή 10 εκατ. ευρώ. Η εισήγηση αυτή είχε εγκριθεί από το ΔΣ του οργανισμού Αθήνα 2004.

Σύμφωνα όμως με έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με ημερομηνία 14/5/2004, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και επεσήμανε ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ, οι απαιτήσεις των τριών εταιρειών ήταν 28 εκ. ευρώ.

Καθώς βουλευτές της επιτροπής συνέδεσαν τη χρηματική αυτή διαφορά με τις μίζες των 10 εκατ. ευρώ που ανέφερε ο Σίκατσεκ στην κατάθεσή του για το C4I, το αίτημα του ελέγχου για τις δύο εταιρείες προωθήθηκε άμεσα στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κ. Τζαβάρας, «δημιουργείται μέγιστο ζήτημα και πρέπει να βρεθεί η πορεία των χρημάτων μέχρι τους τελικούς παραλήπτες».