Η τραγωδία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2019, με το 14 ετών παιδί, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή του την ώρα που έκανε ποδήλατο μαζί με τον δίδυμο αδελφό του και έναν φίλο τους, στον Αχινό Στυλίδας, αναβίωσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας με τον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Του ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδα lamiareport.gr

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών, δίνοντας, όμως, τριετή αναστολή, λαμβάνοντας υπόψη και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τραγικές φιγούρες στο Δικαστήριο, οι γονείς του αδικοχαμένου Μάριου και ο δίδυμος αδελφός του, που παραλίγο να πέσει επίσης θύμα του δυστυχήματος. «Όσα χρόνια και να περάσουν το συμβάν αυτό δε θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μου», κατέθεσε με τρεμάμενη φωνή ο (σήμερα) 19χρονος αδελφός, περιγράφοντας τα γεγονότα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το δυστύχημα είχε λάβει χώρα λίγο πριν από τις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, 8ης Αυγούστου 2019, στην 26η χ/θ της π.ε.ο. Λαμίας – Βόλου, στο ύψος του Γκλαντζούνη. Τα τρία παιδιά είχαν πάει για κρέπες με τα ποδήλατά τους και στον γυρισμό συνέβη το κακό.

Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο ένα ποδήλατο, χτυπώντας κι ένα ακόμη, τραυματίζοντας σοβαρά τον Μάριο. Το παιδί εξέπνευσε μέσα στο ασθενοφόρο στον δρόμο για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Τι είπε στην απολογία του ο οδηγός

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έτρεχε, καθώς δεν είχε κανένα λόγο να βιάζεται και ότι στο σημείο δεν υπήρχε καθόλου φως. Ήταν αυτός, όπως είπε, που κάλεσε την τροχαία, ενώ για τις παντόφλες, που είχε γραφτεί ότι φορούσε, είπε ότι απλά τις είχε πάντα μαζί του και φορούσε κανονικά παπούτσια.

Στην αγόρευσή του, πάντως, ο Εισαγγελέας της έδρας δεν δέχτηκε αυτή την εκδοχή, ενώ του καταλόγισε ότι δεν είχε τεταμένη την προσοχή του στο δρόμο και πρότεινε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής αργά το απόγευμα της Παρασκευής (5/7/24), οι δικηγόροι Δημήτριος Κρούπης και Αθανάσιος Γάτος, που παρέστησαν προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας, δήλωσαν στην ιστοσελίδα «LamiaReport»: «Η οικογένεια μετά από τόσα χρόνια αισθάνθηκε δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου, η διαδικασία του οποίου κράτησε δύο ημέρες, καθώς απεδείχθη η αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού».