Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια -πλην της σεζόν που έμεινε εκτός τηλεόρασης– στην καθημερινότητα των τηλεθεατών, η Ελένη Μενεγάκη αποφάσισε και είπε το «αντίο» της στα καθημερινά προγράμματα,

«Πέρασαν τρία χρόνια από τη μέρα που μπήκα και αυτό το στούντιο. Ένα στούντιο που δεν το ήξερα. Προσπάθησα να ονειρευτώ μαζί με τους πρώτους συνεργάτες που ήμασταν τότε σιγά σιγά -όπως σιγά σιγά μεγάλωσε και το κανάλι και έγινε το μεγάλο κανάλι που όλοι αγάπησαν- χτυπούσε η καρδιά μου από χαρά, από συγκίνηση και φόβο. Όταν έρχεσαι σε ένα καινούριο μέρος, μπορεί να ονειρεύεσαι και να πιστεύεις ότι πολλά πράγματα θα βρεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα τα βρεις. Γι’ αυτό και θέλω να πω τώρα που φεύγω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Χάρηκα που γνώρισα τον επιχειρηματία και άνθρωπο Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος με τον τρόπο που μου μίλησε με έβαλε μέσα στο όνειρό του για αυτο το κανάλι και την επιθυμία του να γίνει πραγματικά μεγάλο. Χαίρομαι που συμφωνήσαμε πέραν των χαρτιών και φτάσαμε μέχρι το τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Λίγες ώρες αργότερα, λοιπόν, η αγαπημένη παρουσιάστρια θέλησε να μοιραστεί και δυο λόγια καρδιάς στα social media με τους διαδικτυακούς της φίλους, δημοσιεύοντας ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό άλμπουμ από στιγμιότυπα της τελευταίας της εκπομπής,

Στη λεζάντα αυτή της δημοσίευσης, δε, η «ωραία Ελένη» έγραψε με νόημα τα εξής:

«Ευχαριστώ χίλιες φορές για όλες τις στιγμές, για όλες τις ώρες που περάσαμε μαζί, για τις αναμνήσεις και γιατί στο τέλος μένει μόνο η αγάπη και η εκτίμηση».

«Υ.Γ. Έβγαλα σήμερα τόσες φωτογραφίες με όλους τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τους οπερατέρ, όλους εκείνους που βρισκόμασταν καθημερνά σε αυτό το studio αλλά δεν έχω καμία γιατί τις έβγαζαν με το κινητό τους! Έχω μόνο αυτές που ανεβάζω τώρα! Ανυπομονώ να τις δω στα δικά σας προφίλ» καταλήγει η Ελένη Μενεγάκη, σε αυτή τη νέα της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αποχαιρετώντας οριστικά την μεσημεριανή ζώνη του MEGA.