«Τρέχουμε ήδη σε ένα κουλουάρ και στα διπλανά τρέχουν με υπερηχητικές ταχύτητες ενώ εμείς πάμε με τον αραμπά» υποστήριξε η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη στην εισήγησή της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η ευρωβουλευτής τάχθηκε υπέρ της άμεσης εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας με την εισήγηση της πλειοψηφίας του Πολιτικού Συμβουλίου.

Επικαλούμενη τις έκτακτες πολιτικές συνθήκες, η κ. Ράπτη τόνισε ότι «έπρεπε χθες να εκλέγαμε αρχηγό γιατί οι έκτακτες συνθήκες δεν αφήνουν άλλα περιθώρια».

Η κ. Ράπτη απέρριψε τα όσα λέγονταις ότι δεν πρέπει να δηλωθούν στην δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας υποψηφιότητες για την ηγεσία λέγοντας ότι «η πασαρέλα έχει ξεκινήσει». Ενώ διαφώνησε ακόμη και για το να παραιτηθούν όσοι εκ των υπουργών θελήσουν να εκθέσουν υποψηφιότητα και ζήτησε γρήγορες διαδικασίες ακόμη και κι αν δεν τηρηθούν τα όσα προβλέπει το καταστατικό:

«Όσο για το τί προβλέπει το καταστατικό, είναι μεν το Σύνταγμα του κόμματος μας αλλά και τα Συντάγματα αναθεωρούνται» είπε η κ. Ράπτη.