Την «κακή πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση» και «την έλλειψη φαντασίας», στηλίτευσε με πρωϊνές δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα -Ζαχαροπούλου.

Στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες, όπως ακριβώς το ζητούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες που εκφράζουν αντιστάσεις στην έγκριση του δεύτερου σχέδιου στήριξης, η κ. Κράτσα απάντησε :

«Εκείνο που πιστεύω είναι ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Γιατί μια κυβέρνηση που επιβάλλει φόρους στα μικρά εισοδήματα επειδή δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα, σημαίνει ότι δεν έχει την ικανότητα να συνοδεύσει την αναγκαία προσπάθεια με την αρμόζουσα πολιτική. Δεν έχουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα και έχουμε χάσει σχεδόν δύο χρόνια χωρίς να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Η κ. Κράτσα τάχθηκε εναντίον της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της κακής πολιτικής, έλλειψης φαντασίας και κουράγιου, από το να επιλέγουμε τη φορολόγηση των μικρών εισοδημάτων. Σήμερα, υπάρχει απελπισία γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια για άλλη φορολόγηση των πολιτών και των οικογενειών».