«Βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός κλίματος σταθερότητας, εμπέδωσης σχέσεων καλής γειτονίας και σύσφιξης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Nοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα.

«Μέλημά μας», πρόσθεσε, «είναι η Μακεδονία και η Θράκη να πρωταγωνιστήσουν στις προσπάθειες που γίνονται για την αναστροφή του οικονομικού κλίματος και να αποτελέσει, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, το εφαλτήριο της οικονομικής μας διείσδυσης».

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο υφυπουργοί συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- οι τρόποι αναβάθμισης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών που συστεγάζονται στις εγκαταστάσεις του ΥΜΑΘ και συγκεκριμένα του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ως εφαλτήριο για την οικονομική διείσδυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ο ρόλος των Επιμελητηρίων της B. Ελλάδας για την προσέλκυση επενδύσεων.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά έθεσε ακόμη το θέμα της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της, στις εδαφικές συνεργασίες και τις διασυνοριακές σχέσεις, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου που επιτελεί το ΥΜΑΘ στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον ρόλο των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, που εδρεύουν στο ΥΜΑΘ, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «η σημερινή επίσκεψη του κ. Μάρδα δίνει μια ακόμη απάντηση σε όσους κυκλοφορούν πληροφορίες για υποβάθμισή τους».