Υψηλοί τόνοι σημειώθηκαν στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του Εφαρμοστικού Νόμου.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Κεφαλογιάννη ότι κάποιοι προσπάθησαν να παραποιήσουν όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος του σχετικά με την μη ψήφιση του Μνημονίου 2 και οι αιχμές του ότι στο πρώτο Μνημόνιο υπάρχουν μεταξύ άλλων διατάξεις που δίνουν ασυλία στους δανειστές της χώρας και τους αναγνωρίζουν να προχωρούν σε κατάσχεση ελληνικής κρατικής περιουσίας.

«Δεν ψηφίζουμε κανένα μνημόνιο που θα περιλαμβάνει τέτοιες διατάξεις όπως το άρθρο 14 παράγραφος 5 του Μεσοπρόθεσμου και εμείς δεν παραιτούμαστε από καμία ασυλία», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να κάνουμε παλαιοσυνδικαστιλιστικά τερτίπια στη Βουλή», αντέδρασε ο κ. Βενιζέλος.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για δύο ατυχείς στιγμές του κ. Σαμαρά με τις δηλώσεις του ότι θα καταψηφίσει όποια δανειακή σύμβαση έρθει στη Βουλή, αλλά και ότι παρότι είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις θα συμπράξει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Εμείς και χωρίς να έχει συμπράξει στην διαπραγμάτευση για τη σωτηρία της χώρας, και χωρίς να έχει αντιπρόταση, είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε αυτές τις δύο φράσεις και ελάτε να παλέψουμε μαζί», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.