Ποινή 15 μέρες φυλακή επιβλήθηκε σε στρατιώτη που συμμετείχε ένστολος σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά, μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν από τον Θάνο Πλεύρη της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τον Πέτρο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη τιμωρία» και αναφέρει: «Ο στρατιώτης με την παρουσία και το λόγο του, όπως και πολλοί άλλοι στρατιώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμικά σχέδια και αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαίτησαν να βγει η χώρα μας από το σφαγείο της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής, να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Όσα μέτρα κι αν πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και με την εξόφθαλμη ανοχή των υπόλοιπων κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού τόξου, δεν πρόκειται να φιμώσουν τους φαντάρους, τους αξιωματικούς, τον ελληνικό λαό που παλεύει ενάντια στον πόλεμο, καταδικάζει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ».

Ερώτηση και στον υπουργό Άμυνας

Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΚΚΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και συγκεκριμένα οι βουλευτές Δημήτρης Κουτσούμπας, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Γιάννης Δελής, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Έξαρχος, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Μαρία Κομνηνάκα, Αφροδίτη Κτενά, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος, Βασίλης Μεταξάς, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης, Λεωνίδας Στολτίδης, Μανώλης Συντυχάκης και Χρήστος Τσοκάνης: