Για το σχέδιό του «για την Αναγέννηση της Πατρίδας» και του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του, Παύλος Γερουλάνος.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «για 6ο χρόνο επιμένει σε ένα μοντέλο διοίκησης εντελώς συγκεντρωτικό. Αυτό αφήνει περιφέρειες όπως τη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη να αδειάζουν από κόσμο. Δεν μπορεί να κρατά όλη τη διοίκηση στο Μαξίμου», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν θέλουμε να παράξουμε πλούτο και να τον μοιράσουμε δίκαια πρέπει να αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία» είπε ο κ. Γερουλάνος.

«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι βάζει ένα χανζαπλάστ δίνοντας κάποια επιδόματα, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι το μοντέλο διοίκησής του είναι λάθος» υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ακρίβειας είπε ότι «η πολιτική του κ. Μητσοτάκη οδηγεί την ακρίβεια, ενώ αυτό που λέμε εμείς είναι πώς μπορεί να αποκλιμακώσει την ακρίβεια αλλάζοντας το μοντέλο με το οποίο επιλέγει εκείνος να χειριστεί την ενέργεια».

«Ενώ η χώρα χρειάζεται μεγάλες μεταρρυθμίσεις ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για επιδόματα. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι έχει επιλογές και οι επιλογές που έχει κάνει στο παρελθόν, όταν δεν μας άκουσε, έχουν οδηγήσει στο να στριμώχνεται τώρα ο ίδιος και μαζί και η χώρα».