Η εξειδίκευση των παρεμβάσεων, που εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατά πληροφορίες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μεθαύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας από τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Θεμιστοκλέους και Ειρήνη Αγαπηδάκη με θέμα την εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ, αλλά και τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους σε βάθος 3ετίας.

Μία ημέρα μετά και συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται συνέντευξη τύπου από την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά για τη στήριξη της οικογένειας, με εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές την Παρασκευή στις 13 Σεπτεμβρίου η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για την εξειδίκευση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος.

Τέλος, την προσεχή Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Παπαθανάσης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Όλγα Κεφαλογιάννη θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σχετικά με την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό.