Παρά το άσχημο ξεκίνημα της Ιρλανδίας, η οποία έχασε 3-1 στον πρώτο αγώνα με την Κροατία, ο τεχνικός Τζιοβάνι Τραπατόνι εμφανίζεται αισιόδοξος.

Ο γηραιότερος προπονητής που έχει καθίσει στον πάγκο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δηλώνει πως οι παίκτες τους έχουν ξεπεράσει την ήττα και θα «μπουν» στον αγώνα κόντρα στην Ισπανία με πολύ καλή ψυχολογία.

«Η ομάδα πάντως έχει ξεπεράσει την ήττα και επικεντρώνεται σε αυτό που έχει καταφέρει στα προηγούμενα 14 ματς, όπου και δεν έχει χάσει από μεγάλες ομάδες. Στην προπόνηση είδα τους παίκτες μου να «αναρρώνουν» και να έχουν καλή ψυχολογία», ήταν τα λόγια του 73χρονου για να συμπληρώσει:

«Είναι χαρακτηριστικό μας πως μπορούμε να επανερχόμαστε μετά από ήττες. Αυτό τόνισα και στην ομάδα μου, ότι χρειάζεται να έχουμε αυτοπεποίθηση. Έχουμε τόσο νέους όσο και έμπειρους παίκτες. Από όλους ζήτησα να πιστεύουν στις δυνατότητές τους και να σκέφτονται τον τρόπο με τον οποίο καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ . Είμαι αρκετά σίγουρος πως η ομάδα θα ανακάμψει μετά την ήττα και δε θα υποπέσει ξανά σε απλά λάθη».

Για την ήττα από τους Κροάτες ο Τραπατόνι δήλωσε: «Χωρίς αμφιβολία η ομάδα σοκαρίστηκε όταν δέχτηκε το πρώτο γκολ, αλλά μπορώ να πω πως αντέδρασαν καλά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Αλλά μετά από αυτό πέσαμε και σε άλλο λάθος που μας κόστισε».

Σχετικά με το αν σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο τρόπο με τον οποίο θα παίξει η Ιρλανδία, ο τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν έχει την «πολυτέλεια» για να εφαρμόσει κάποιο εναλλακτικό σύστημα:

«Τόσο και η Ισπανία όσο και η Ιταλία παίζουν έχοντας την κατοχή της μπάλας. Κάνουν πάσες χωρίς να αφήνουν τον αντίπαλο να πάρει την μπάλα. Η Ισπανία παίζει με τον τρόπο της Μπαρτσελόνα. Εμείς έχουμε ορισμένους παίκτες που δεν παίζουν καν βασικοί στις ομάδες τους, επομένως δε μπορούμε να διαμορφώσουμε συνήθειες. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες.

Πρέπει να αλλάξουμε, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα. Τα τελευταία 20-30 χρόνια έχω κάνει αρκετές αλλαγές στα συστήματα των ομάδων που έχω προπονήσει. Και αυτή τη στιγμή είμαι σίγουρος πως δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν έχουμε εναλλακτικές, γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας έχουν το ίδιο στιλ παιξίματος. Δεν είναι το σύστημα, αλλά είναι οι παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό».

Πηγή: sport-fm